PRIJAVA-468X60-BANNER

Divlja gradnja čak i u Knez Mihailovoj ulici

12.12.2016. | K.Malešević | Novosti

Bahata nelegalna gradnja stigla je i do samog centra Beograda - pešačke zone Knez Mihailove ulice! Uprkos činjenici da je posredi zaštićeno gradsko područje, vlasnik, kako se pretpostavlja, privatne kuće rešio je da proširi svoj stambeni prostor dogradivši čak dva sprata.

Specifičnost centralne gradske opštine ne dopušta širok manevarski prostor investitorima, ali njihova mašta i ideja prevazišli su sve okvire. Tako je vlasnik privatnog stambenog objekta na uglu Knez Mihailove i Ulice Đure Jakšića, zaklonjen okolnim zgradama, u unutrašnjem dvorištu odlučio da se proširi izgradivši dodatne spratove.

- Na adresu opštinske građevinske inspekcije došla je anonimna prijava građana da je sused gotovo priveo kraju nelegalnu nadogradnju. S obzirom na to da je reč o zaštićenom području, koje je u nadležnosti republičke inspekcije, prijavu smo prosledili Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i nadamo se njihovoj brzoj reakciji - navodi Lazar Lešnjak, član veća Opštine Stari grad.

Iako nije posredi kulturna institucija, Zakon nalaže da je izmena postojećih objekata u zaštićenoj zoni strogo zabranjena. Kada je reč o teritoriji Starog grada, to su pre svega objekti u okolini Knez Mihailove ulice i područje oko Muzeja Vuka i Dositeja.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Kupac 16.08.2022.
Meni je veoma teško odabrati pločice. Ja sa...
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...

;