IZOLACIJA-468X60-BANNER

Kasne rekonstrukcije dve škole, rok probijen čak dva puta

24.11.2016. | B.Borisavljević-J.Novaković | Novosti

Ni posle dve i po godine, od kada je izgoreo krov izdvojenog odeljenja OŠ „Mića Stojković" u Dražnju, ne nazire se kraj radova. Umesto da su se 1. septembra đaci uselili u nove učionice, kako je bilo najavljeno, očekuje se raspisivanje novog tendera, jer po objašnjenju nadležnih „investitor nije završio sve ugovorene radove na objektu". Slična situacija je i u OŠ „Vojvoda Stepa" u Kumodražu. Prvobitni rok od šest meseci istekao je proletos, kao i sledeći - 1. septembar.

Škola u Dražnju je oštećena u požaru u martu 2014. godine. Tek naredne godine pojavili su se majstori. Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu angažovao je grupu ponuđača firme Sloga construction d.o.o. i Termogama d.o.o. sa sedištima u Kragujevcu kao izvođače radova. Vrednost ugovora bila je 30.935.238 dinara sa obračunatim PDV.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Nadzorni organ Arhiform, koji je bio zadužen za nadgledanje radova, dao je tada saglasnost da se izvođaču produži rok za mesec i po dana. Prema tome, zgrada je trebalo da bude završena do 19. februara ove godine.

U odgovoru Sekretarijata za obrazovanje se navodi da će za završne radove u školi u Dražnju biti angažovan novi izvođač. Kako saznajemo, razlog je što je 70 odsto objekta zahvaćeno vlagom. Procedura javnog tendera može da potraje i nekoliko meseci, pa je moguće da će oko 60 učenika i ovu celu školsku godinu biti „podstanari" u matičnoj školi u Umčarima.

- Izgradnja novog krila OŠ „Vojvoda Stepa" u Kumodražu je u završnoj fazi - kažu u Sekretarijatu za obrazovanje. - Ostalo je da se postavi parket u fiskulturnoj sali, a u toku je izgradnja trafostanice, kao i priključivanje objekta na vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Očekuje se da će škola biti priključena na EDB mrežu do kraja novembra. Posle završetka ovih radova sledi tehnički prijem objekta i dobijanje upotrebne dozvole.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


IZOLACIJA-300X250-BANNER
BAUDER-300X250-BANNER
BINA-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...
U Opštem delu Plana detaljne regulacije pro...