Položen kamen temeljac za prvi "Lidl" u Beogradu

26.05.2016. | Tanjug

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i direktor Direkcije centralnih usluga Lidla Dragan Čigoja položili su kamen temeljac za prvi maloprodajni objekat te kompanije u Beogradu.

Objekat na Zvezdari, biće površine 2.330 kvadratnih metara, završetak radova planiran je za 1. novembar, a radove, kako je rečeno, izvode domaće građevinske firme.

Nakon polaganja kamena temeljca, Mali je rekao da je početak izgradnje prvog Lidl maloprodajnog objekta u Beogradu velika vest za grad i velika potvrda da se točak investicija u prestonici pokrenuo.

On je najavio da se tokom ove godine očekuje početak izgradnje još dva objekta Lidla – jednog u Rakovici i drugog na Paliluli i dodao da se nada da će naredne godine početi gradnja još tri do pet objekata.

- Pokrenuli smo taj lanac i što je veći broj ovakvih objekata u Beogradu, to pokazuje da stajemo rame uz rame sa svetskim metropolama - rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, ovi maloprodajni objekti će zaposliti sugrađane i domaću građevinsku industriju, a takođe će biti stvorene mogućnosti za veliki broj domaćih firmi da plasiraju njihove proizvode, ali i da ih izvoze u druge maloprodajne objekte Lidla u regionu.

Zato je, kako kaže, važno da se svaki dan radi sa investitorima.

- Ovi investitori su zadovoljni brzinom kojom smo im izdali dozvole i izašli im u susret da reše probleme koje su imali - naveo je gradonačelnik.

- Mi ćemo na ukazano poverenje znati da uzvratimo, time što brzo i efikasno izdajemo dozvole, što radimo sa investitorima kako bi zaposlili domaću građevinsku industriju, a grad učinili lepšim i boljim - rekao je Mali.

Uskoro izgradnja tržnog centra u Rakovici

Siniša Mali je najavio da se u narednih nekoliko nedelja očekuje polaganje kamena temeljca za tržni centar Kapitol park u Rakovici, a do kraja godine i početak rušenja zgrade bivšeg Saveznog MUP-a u Ulici kneza Miloša.

- U narednom periodu čeka nas izgradnja velikog tržnog centra u Rakovici, umesto stare fabrike Rekord biće „Kapitol park“, a očekujemo postavljanje kamena temeljca u narednih nekoliko nedelja - rekao je Mali.

Govoreći o zgradi Saveznog MUP-a u Ulici kneza Miloša, Mali je naveo da su rešeni svi problemi, da postoji investitor, te da se do kraja godine očekuje početak rušenja tog objekta.

- Oni veliki projekti koji su bili po fiokama, zakočeni, polako se realizuju i polako ulepšavamo grad - rekao je Mali.

Dodao je da će investitor vrlo brzo izaći i da predlogom novog izgleda zgrade BIGZ-a, kojim će, kako je rekao, biti potpuno izmenjen izgled tog dela grada.

- Neke stvari se pomeraju, pokrećemo domaću građevinsku industriju, a s druge strane ulepšavamo grad - rekao je Mali.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Игор 14.11.2020.
Хвала Вам што сте поделили знање и искуство...
Darko 09.11.2020.
Bolje da je postao ministar turizma ili pra...
Bibi 04.11.2020.
Ko je raspisao tender i gde se može videti ...
Milan 03.11.2020.
Bravo super svaka cast !
novosadjanin 02.11.2020.
Gospodine Nenade, slazem se u celini Vaseg ...