INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Položen kamen temeljac za prvi "Lidl" u Beogradu

26.05.2016. | Tanjug

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i direktor Direkcije centralnih usluga Lidla Dragan Čigoja položili su kamen temeljac za prvi maloprodajni objekat te kompanije u Beogradu.

Objekat na Zvezdari, biće površine 2.330 kvadratnih metara, završetak radova planiran je za 1. novembar, a radove, kako je rečeno, izvode domaće građevinske firme.

Nakon polaganja kamena temeljca, Mali je rekao da je početak izgradnje prvog Lidl maloprodajnog objekta u Beogradu velika vest za grad i velika potvrda da se točak investicija u prestonici pokrenuo.

On je najavio da se tokom ove godine očekuje početak izgradnje još dva objekta Lidla – jednog u Rakovici i drugog na Paliluli i dodao da se nada da će naredne godine početi gradnja još tri do pet objekata.

- Pokrenuli smo taj lanac i što je veći broj ovakvih objekata u Beogradu, to pokazuje da stajemo rame uz rame sa svetskim metropolama - rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, ovi maloprodajni objekti će zaposliti sugrađane i domaću građevinsku industriju, a takođe će biti stvorene mogućnosti za veliki broj domaćih firmi da plasiraju njihove proizvode, ali i da ih izvoze u druge maloprodajne objekte Lidla u regionu.

Zato je, kako kaže, važno da se svaki dan radi sa investitorima.

- Ovi investitori su zadovoljni brzinom kojom smo im izdali dozvole i izašli im u susret da reše probleme koje su imali - naveo je gradonačelnik.

- Mi ćemo na ukazano poverenje znati da uzvratimo, time što brzo i efikasno izdajemo dozvole, što radimo sa investitorima kako bi zaposlili domaću građevinsku industriju, a grad učinili lepšim i boljim - rekao je Mali.

Uskoro izgradnja tržnog centra u Rakovici

Siniša Mali je najavio da se u narednih nekoliko nedelja očekuje polaganje kamena temeljca za tržni centar Kapitol park u Rakovici, a do kraja godine i početak rušenja zgrade bivšeg Saveznog MUP-a u Ulici kneza Miloša.

- U narednom periodu čeka nas izgradnja velikog tržnog centra u Rakovici, umesto stare fabrike Rekord biće „Kapitol park“, a očekujemo postavljanje kamena temeljca u narednih nekoliko nedelja - rekao je Mali.

Govoreći o zgradi Saveznog MUP-a u Ulici kneza Miloša, Mali je naveo da su rešeni svi problemi, da postoji investitor, te da se do kraja godine očekuje početak rušenja tog objekta.

- Oni veliki projekti koji su bili po fiokama, zakočeni, polako se realizuju i polako ulepšavamo grad - rekao je Mali.

Dodao je da će investitor vrlo brzo izaći i da predlogom novog izgleda zgrade BIGZ-a, kojim će, kako je rekao, biti potpuno izmenjen izgled tog dela grada.

- Neke stvari se pomeraju, pokrećemo domaću građevinsku industriju, a s druge strane ulepšavamo grad - rekao je Mali.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;