INFONET-468X60-BANNER

Naredne sedmice počinju radovi na pruzi ka Budimpešti

18.12.2015. | Tanjug

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će naredne sedmice u blizini Novog Sada početi radovi na modernizaciji pruge Beograd-Budimpešta.

Dužina pruge između Beograda i Budimpešte je oko 350 kilometara, od čega je 184km na teritoriji Srbije i 166km na teritoriji Mađarske.

Mihajlović je rekla novinarima u PKS da je taj projekat, koji će biti realizovan zajedno sa Kinezima, vredan više od milijardu evra i da bi trebalo da se osnuje posebno preduzeće, ali da još nije doneta nikakva zvanična odluka o tome.

- Mi smo puno razgovarali o tome i prvo smo razmišljali da postoji samo jedan poseban sektor unutar Ministarstva, pa se smatralo da to možda nije dovoljno, zatim da napravmo u okviru železnice deo koji će se samo baviti tim velikim projektom – kazala je Mihajlović.

Ona je navela da svakako u tom ministarstvu hoće da se zajedno sa kineskim partnerima osnuje posebno deoničarsko preduzeće u železnici.

- Pola oni, pola mi i da krenemo kako bi se samo jedan tim bavio projektom modernizacije pruge Beograd-Budimpešta – kazala je Mihajlović.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;