PRIJAVA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Otvoren četvrti Međunarodni sajam nekretnina i investicija BelRE

06.11.2009. | eKapija

"Vrema je za kupovinu" - u Beogradu otvoren Međunarodni sajam nekretnina i investicija BelRE - Četvrti međunarodni sajam nekretnina i investicija BelRE, pod sloganom "Vreme je za kupovinu", svečano je otvoren juče (5. novembar 2009. godine) na Beogradskom sajmu i trajaće do 7. novembra.

- BelRe je na jednom mestu okupio investitore, fondove, izvoñače, posrednike, ali i predstavnike države, koja kroz partnerstvo sa privatnim sektorom treba da pruži podršku i ubrza procese investiranja. Zato, za one kojima je privredni i ekonomski razvoj Srbije kao meni bitan, za one koji razvoj Srbije smatraju kao njene ključne reči nema, lepšeg ambijnta nego što je ovaj - rekla je Verica Kalanović, ministarka za Nacionalni investicioni plan.

Kalanovićeva je podsetila da odličan geografski položaj, jeftina radna snaga i dobri zakoni vezani za sporazume sa zemljama u okruženju, čine Srbiju i te kako privlačnom za investitore. Ona je najavila da će država u 2010. godini uložiti 1,15 milijardi evra u infrastrukturu.

- Najpre u Koridor 10, u programe podrške investicionim i ekonomskim projektima,a oko 2 milijarde dinara raspoređeno je za nerazvijene opštine - navela je ona. Kao i prethodnih godina, BelRE je okupio investitore, graditelje, vlasnike zemljišta, arhitekte, projektne menadžere, konsultante, posrednike u prometu nekretnina, ako i krajnje korisnike.

Među izlagačima ovogodišnjeg sajma su "Bomex Holding", "Colliers International Srbija i Crna Gora","Verano group", "Hypo Rent", Erste banka, "Tradeunique", "Legat", "Yu kapital", "Smart-invest" Budva, "Immorent", "Trimo Inžinjering", "Hemel", "Profitim", "Eurostan", "Europa Exclusive", "Radulović RE", grad Zrenjanin, opština Kanjiža, "Danos – BNP Paribas", jedna od tri najveće evropske finansijske grupacije.

Glavni sponzor je "Bomex Holding", kompanija koja ulazi na tržište nekretnina Srbije i regiona sa svešću o potrebama krajnjih korisnika
za kvalitetnim i oplemenjenim životnim i radnim prostorom. "Bomex" na BelRE sajmu predstavlja jedinstven i po svemu ekskluzivan
projekat na Dedinju, Royal apartments.

Na BelRE konferenciji govoriće se o mogućnostima za razvoj tržišta nekretnina u Srbiji i regionu, koji biznis modeli su se pokazali najefikasnijim u trenutnom kontekstu, da li će Srbija, Hrvatska, Slovenija i Crna Gora ostati atraktivne za investicije, urbanom menadžmentu, nacrtu zakona o posredovanju u prometu nepokretnosti, kako preživeti krizu i obezbediti najbolje uslove u bankama.

Među govornicima su: Robert Schweizer, CEO "Balkans RE" i potpredsednik za investicije za region centralne Evrope u jednom od najvećih investicionih fondova, "Merrill Lynch", Jovan Jovanović, direktor "Danos-BNP Paribas", jedne od tri najveće finansijske grupacije u Evropi, Goran Gojaković, direktor investicija "Bomex Holding", Jovica Jakovac, direktor "Colliers Int.", Žaklina Gligorijević, direktorka Urbanističkog zavoda Beograda, Dušan Protić, pomoćnik Ministra trgovine i usluga i mnogi drugi.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ODRŽIVA-ARHITEKTURA-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 26.09.2022.
Šta je sa pasarelom kod Ada mola? Da li su ...
slavica 24.09.2022.
Konačno jedno stručno objašnjenje, čestitam...
Sky 19.09.2022.
Ako za ovo treba arhitekti veštačka intelig...
Nataša 16.09.2022.
Da li osb ploce mogu da se ušrafe/postave n...
Kupac 16.08.2022.
Meni je veoma teško odabrati pločice. Ja sa...

;