INFONET-468X60-BANNER

Inovativna rešenja za digitalizaciju procesa sačmarenja i kliznog brušenja

26.01.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Dok se digitalizacija već ustalila u različitim industrijskim sektorima, još uvek nije česta u industriji završne obrade, posebno u oblasti sačmarenja i kliznog brušenja. Da bi promovisao digitalnu transformaciju u ovim oblastima Rösler Oberflächentechnik GmbH razvija nova, inovativna rešenja za digitalizaciju.

Aktivnosti Rösler Smart Solutions fokusiraju se na sveobuhvatno praćenje i kontrolu radnih i proizvodnih procesa, kao i inteligentno povezivanje i rukovanje odgovarajućim podacima. Ovo stvara dodatnu vrednost za korisnike opreme i predstavlja važnu prekretnicu u digitalizaciji tehnologije sačmarenja i kliznog brušenja.

Pod trgovačkim imenom Rösler Smart Solutions nude se inovativna rešenja za digitalizaciju u tehnologiji sačmarenja i kliznog brušenja.

Dalja rešenja za portfelj opreme brenda Rösler "AM Solutions – 3D postprocesing technology" su već u fazi planiranja.

Rosler

Rösler Smart Solutions - Rešenja za digitalizaciju (Foto: Rösler Oberflächentechnik GmbH)

Danas su digitalizacija i inteligentno povezani procesi rada i proizvodnje goruće teme. Generalno, razvoj u ovoj oblasti je fokusiran na poboljšanje kvaliteta i produktivnosti u okviru fleksibilnijeg proizvodnog okruženja, postizanje boljih finansijskih rezultata i kontinuiranog rasta. Opšti cilj je, naravno, da se preduzeće učini konkurentnijim i spremnim za budućnost.

Ovaj trend takođe postavlja nove izazove za dobavljače mašina za završnu obradu. Da bi se stvorila dodatna vrednost za korisnike opreme, moraju se razviti inteligentna rešenja koja – uz korišćenje namenskih senzora – prikupljaju i procenjuju precizno definisane podatke o opremi i procesima.

Prednosti Rösler Smart Solutions

Do sada su dostupna rešenja za tehnike sačmarenja i kliznog brušenja bila ograničena na samostalne sisteme veoma ograničenih mogućnosti umrežavanja. Da bi promovisao digitalizaciju sopstvenog asortimana opreme Rösler Oberflächentechnik GmbH aktivno radi na razvoju odgovarajućih rešenja pod nazivom "Rösler Smart Solutions".

Aktivnosti Rösler Smart Solutions fokusiraju se na sveobuhvatno praćenje i kontrolu radnih i proizvodnih procesa i inteligentno povezivanje i rukovanje odgovarajućim podacima.

Krajnji cilj kompanije je da procese učini transparentnijim i umanji njihove troškove, aktivno prati procese kako bi razvila predloge za konkretne radnje i na osnovu već arhiviranih podataka omogućila brzu ispravku odstupanja i kvarova opreme. Sve ovo ima za cilj stvaranje inteligentnog sistema upravljanja procesima i opremom, koji takođe omogućava da se napravi širok spektar predviđanja potrošnje i habanja.

Sa novim paketom pametnih rešenja kompanija želi da postigne optimalno korišćenje resursa i na taj način doprinese većoj isplativosti. Naravno, ovaj pristup će takođe pomoći da se dokumentuje sva relevantna oprema i procesni uslovi, što je već zahtev u automobilskoj i vazduhoplovnoj industriji, kao i za kompanije medicinskog inženjeringa.

rosler

Rösler - Inteligentni sistemi upravljanja procesima i opremom (Foto: Rösler Oberflächentechnik GmbH)

Početak digitalizacije u portfelju proizvoda Rösler

Kompanija ubrzano sprovodi digitalizaciju asortimana Rösler opreme. Ovo će se proširiti na rešenja u oblastima kliznog brušenja i sačmarenja, kao i na brend Rösler "AM Solutions - 3D postprocesing technology" za automatizovanu naknadnu obradu 3D štampanih komponenti.

U prvoj fazi, paket za digitalizaciju čitavog asortimana opreme za sačmarenje uključuje softverske i hardverske module u oblastima kvaliteta radnog komada, radnih parametara i održavanja. Ovi moduli se mogu koristiti pojedinačno ili kao celi paketi i stoga su idealni za strategije digitalizacije specifične za kupca. Prvo rešenje u oblasti tehnike kliznog brušenja bavi se prečišćavanjem procesne vode i reciklažom centrifugama. Na kontorlnoj tabli se prikazuje sva relevantna oprema i procesni podaci, a korisnik može da dobije predloge za trenutne korektivne mere u slučaju uočenih problema ili odstupanja.

Sva gore opisana Rösler pametna rešenja su dostupna i redovno će se ažurirati. Ona predstavljaju samo početak daljeg razvoja u oblasti digitalizacije, koji će pokriti kompletan portfolio opreme kompanije Rösler Oberflächentechnik GmbH, uključujući i brend "AM Solutions – 3D postprocesing technology".

Za više informacija posetite: www.rosler.com

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


DOKA-300X250-BANNER
West Balkans Machinery
TENGE-300X250-BANNER
SSAB-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;