Užički gasovod dobio dozvole za rad

21.01.2015. | Tanjug

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je sve potrebne dozvole za rad četiri merno regulacione stanice gasovoda u Užicu, što je deo velikog projekta gasifikacije tog grada sa ciljem smanjivanja aerozagađenja, izjavila je juče potpredsednica vlade i ministarka Zorana Mihajlović.

Ilustracija (Pixabay.com)

Mihajlović je tokom obilaska četvrte stanice izjavila novinarima da je sa tim dozvolama ispunjeno obećanje koje je ranije dato, kao i da je ostala još peta gasna stanica koja će tek dobiti dozvolu nakon dešavanja određenih imovinsko-pravnih odnosa.

U Užicu ima 12.000 privatnih ložišta na čvrsto gorivo i prelaskom na gas zagađenje bi se znatno smanjilo, a četvrta gasna stanica je nedavno puštena u rad.

Gradske vlasti Užica su takođe najavile da će u dogovoru sa "Užice gasom" biti prepolovljena cena priključka za gas.

- Sve je ovo izgrađeno još 2008. godine i građani Užica su čekali godinama da budu priključeni na gasovod. Da je sve rađeno kako je trebalo 2008. onda bi i zagađenje sada bilo manje i koristilo bi se efikasnije gorivo - istakla je Mihajlović.

Gradonačlenik Užica Tihomir Petković rekao je da je za taj grad značajno što su posle dugo vremena uz podšku ministarke dobili dozvole za četiri merne regulacione stanice gasovoda i da će to omogućiti da gradska toplana koristi gas u punom kapacitetu.

- Mi ćemo u narednih nekoliko dana krenuti sa smanjenjem cene priključka gasa i "Užice gas" će doneti odluku da cena bude smanjena sa 980 na 490 evra - rekao je gradonačelnik.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...
Zeks 13.04.2021.
Kako se prijaviti za promenu stolarije