SFSOPLATE-468X60-BANNER

Futožani čekaju plažu, marinu i investitore

15.01.2015. | Dnevnik

Po željama i planovima mesne zajednice u Futogu, kao i rešenju koje je u vezi s tim stiglo iz JP „Urbanizam” iz Novog Sada, Plan generalne regulacije naseljenog mesta Futog, u ovoj godini najveće prigradsko naselje Novog Sada trebalo bi da dobije plažu i marinu kraj Dunava. Jer, to je velika potreba naselja s oko 25.000 stanovnika, s obzirom na to da uređene marine uopšte nema, a postojeće plaže su male i nedovoljne za potrebe sve većeg broja stanovnika.

- Futog se celim svojim obodom naslanja na Dunav, a nema marinu, a plaže su premale – kaže predsednik MZ Futog Zoran Crepulja. - Trenutno imamo samo plažu Vok, na početku naselja iz pravca Novog Sada, ali je neprikladna, neuređena i mala. Postoji i jedna privatna plaža, ali to je nedovoljno. Regulacionim planom je izgradnja takve infrastrukture planirana, te pozivamo građane da dođu u MZ, pogledaju regulacioni plan i daju svoje mišljenje o njemu, kao i konstruktivne predloge.

Rok za uvid je 16. januar, ali poslati su dopisi da se taj rok produži, jer zbog minulih praznika građani nisu bili u prilici da to urade. Očekuje se pozitivan odgovor pošto je rok za uvid građana bio zaista kratak. Plan predviđa da se marina izgradi kod Hale sportova, u Proleterskoj ulici, a plaža u njenoj blizini, uzvodno. Takođe, po regulacionom planu, plaža Vok bi se proširila te infrastrukturno opremila da bi u potpunosti odgovarala nameni.

Osim marine i plaža, u MZ Futog zatražili su da se proširi i infrastrukturno opremi i industrijska zona, deo naselja preko pruge, prema „Planti“. To bi omogućilo privlačenje investitora i izgradnju poslovnih objekata, što bi bilo od velikog značaja za Futožane, koje, kao i većinu građana Srbije, muči i visok procenat nezaposlenosti.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;