IZOLACIJA-468X60-BANNER

Prvo ruše, pa grade „Banjicu 2“

01.12.2014. | Novosti

U neuređenom i „divljem“ delu Banjice, između Borske, Bulevara oslobođenja i Crnotravske ulice, niknuće novi stanovi, dečja ustanova i sportski objekti. „Zakonitim“ stanarima, kojih na ovom području ima oko 560 pridružiće se još 2.400, a „nelegalni“ će biti – proterani!

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Naime, kako se navodi u Planu detaljne regulacije za ovo voždovačko naselje, na prostoru predviđenom za stambeno-poslovne zgrade, izgrađene su kuće „bez papira“. Nadležni najavljuju „saniranje“ ovog problema, ali se još ne navodi način na koji će se to izvesti i kada će se to desiti.

Postojeći stambeni objekti, uz Borsku ulicu, sa dozvolom „neće se dirati“, a vlasnici mogu da ih renoviraju i dograđuju, ali samo ako su na „pravom mestu“. Zapravo, to važi samo ako se nalaze u zoni gde se planira gradnja. Ako ne, onda će moći samo da „održavaju“ svoje domove, a da ih nadziđuju tek nakon završetka radova na novom naselju.

Preostali nenaseljen deo zemljišta podložan klizištu, u blizini „Tehnogasa“, prilagodiće se za terene malog fudbala, tenisa, mini--golfa i sportske hale. Zanimljivo je što će se od javnih objekata podići samo vrtić.

Magistrala

„Staro-novo“ naselje na Banjici protezaće se duž Borske ulice, a Generalnim urbanističkim planom Beograda predviđeno je da ona dobije status magistrale. Ostalim okolnim saobraćajnicama neće biti menjane dosadašnje funkcije, pa će one ostati putevi drugog reda.

Konačno i uvođenje kanalizacije

Prilikom sređivanja „Banjice 2“ rešiće se i problem priključka na gradsku kanalizacionu mrežu, jer, kako se navodi u Planu detaljne regulacije, veliki broj tamošnjih domaćinstava trenutno nije povezan.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;