IZOLACIJA-468X60-BANNER

LumoTubo - korak napred u LED rasveti

05.08.2021. | Gradjevinarstvo.rs

LumoTubo je alat u rukama kreativnih dizajnera i arhitekata koji im omogućava da svoje ideje prenesu u stvarnost. Kompanija sa sedištem u Poljskoj ima zvaničnog distributera u većini evropskih zemalja i aktivno trguje širom sveta realizujući najizazovnije i originalne projekte.

LumoTube - LED rasveta

LumoTubo - patentirani sistem LED cevi koristi se za oblikovanje osvetljavajućih segmenata u različitim  oblicima  kao što su: lukovi, talasi, linije, geometrijske figure ili krugovi koji su istovremeno čvrsta struktura. To je visoko prilagodljiv proizvod u pogledu oblika, snage, pribora za pričvršćivanje i sistema upravljanja.

LumoTubo svojim mogućnostima nudi rešenje za originalno osvetljenje arhitektama, elektro projektantima i investitorima. Radi realizacije njihovog projekta osvetljenja, veoma često uključuje stvaranje prototipova od strane Odeljenja za istraživanje i razvoj i testiranje odseka za kontrolu kvaliteta. Zahvaljujući velikoj posvećenosti rešavanju inicijalno nerešivih problema, LumoTubo čini korak napred i nije ograničen ograničenjima standardnih proizvođača osvetljenja.

LumoTube - enterijer

Druga područja delovanja su LumoTubo svetiljke - unapred projektovano gotovih svetiljki koje se mogu umnožiti za popunjavanje prostora velikog formata, a takođe i LumoTubo digitalne LED trake sa implementiranim pikselima u cevi i programiranje putem Art-Net ili DMX protokola.

Treća područja delovanja iz Lumo Tuba su modularne LED svetiljke sa uvijenom 3D strukturom pod nazivom „Anakonda“ instalirane u predvorju novoizgrađenog tornja Skiliner u Varšavi. Skiliner je visok 195 metara i jedan je od najviših nebodera u glavnom gradu Poljske. Instalacija je jedinstvena na globalnom nivou.

LumoTube

Ranije je jedina alternativa stvaranju 3D valovitih objekata bila upotreba Flek ili silikonskih LED cevi, ali pomoću LumoTuba moguće je savijati lučne segmente prema direktivama projekta, čuvajući njegovu izdržljivu, tvrdu strukturu. Komponente sistema mogu biti izabrane prema potrebama kreatora projekta - mogu biti fiksne, suspendovane, kontrolisane DMX ili DALI, opremljene različitim LED trakama: topla/ hladna, dinamička bela, RGBV ili digitalna, adresirana pikselom trake.

LumoTubo nudi 4 osnovna okrugla profila sa spoljno zatvorenom IP67 opcijom i unutrašnjom otvorenom IP20 opcijom. Njihov prečnik se kreće od 26 mm do 50 mm. Tu su i kvadratni profil 40h  40mm i D-profili sa ravnom stranom za udobnu montažu na zid.

LumoTube - Paleta

LumoTubo je obično bela, ali u ponudi ima 7 dodatnih RAL boja. Osim savijanja cevi, one mogu biti zavarene tako da formiraju oštre ivice. Postoje različiti dodaci za pričvršćivanje - konektori ili šine od aluminijuma ili nerđajućeg čelika. Takođe, standardni čepovi mogu se zameniti aluminijumskim čepovima obojenim u prahu.

Tržišni trendovi generalno uvode napredniju tehnologiju i sisteme upravljanja u LED trake koje su na tržištu već duže vreme. Na primer, upravljanje lampama putem mobilnih telefona nije toliko impresivno kao pre nekoliko godina. Zato se koristi „Kasambi“, LumoTubo sistem na zahtev klijenta.

Međutim, IoT (Internet of Things) tehnologija koja povezuje uređaje na mreži i kontroliše ih putem softvera, senzora i ugrađenih sistema brzo se razvija. To je sledeći korak pametnog osvetljenja koji daje mnogo više mogućnosti kontrole. Odeljak za istraživanje i razvoj istražuje tu tehnologiju u svrhe poput npr. integrišući LumoTubo izložbeni štand radi stvaranja inovativne mreže funkcija koje do sada nisu bile viđene.

LumoTube - scenografija

Trenutno, kao prototipni projekat (prikazan na sajmovima ISE 21 u Barseloni) su razvijene 2 LED svetiljke opremljene digitalnim RGBV LED trakama okačenim na DMX vitla radi postizanja sinhronizacije svetlosti i pokreta - hula hop obruč sa šarenim svetlosnim impulsima koji adekvatno putuju oko njih. Takođe,  svetiljke iz ove porodice imaju inovativne karakteristike kao što su multiplikatori ili površinski konektori od 90 stepeni koji omogućavaju stvaranje uzoraka osvetljenja od zida do plafona.

Light Electric group u saradnji sa Lumo Tubom je realizovala najveći projekat u Srbiji, osvetljenje tržnog centra Delta Planet u Nišu.

Kompanija Light Electric group je generalni uvoznik i distributer za EX-Yu, Bugarsku, Rumuniju i Albaniju.

Kontakt: Petar Milić, tel. 063 655820, email: prodaja@legroup.rs

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


LEDVANCE2020-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...
Dragan 06.07.2022.
Šta je pojednostavljeno kad imate "prikačen...

;