INFONET-468X60-BANNER

Luksuzna kuća na vodi nalik raži

21.09.2016. | Adam Williams | New Atlas

Firma Schopfer Associates čije je sedište u Bostonu planira da izgradi kuću na vodi koja će biti u obliku raže i nalaziće se u blizini nekog od ostrva u Egejskom moru. Dvospratnoj kući će se pristupati sa kontinenta preko njenog „repa sa žaokom", koji služi kao prilaz, i kuća se može preseliti na drugo obližnje mesto uz pomoć tegljača.

Kuća izgleda vrlo luksuzno, uz upotrebu betona, metalnih panela i velikog broja stakla a sve u cilju dobijanja vrhunskog osećaja. Kao i „Casa Brutale“, tu ima više od nagoveštaja dizajna jazbine Bondovog negativca.

Kuća nije mala, sa ukupom površinom sprata dolazi na oko 836 kvadratnih metara, međutim veličina može biti malo modifikovana u zavisnosti od želja klijenata. Iz Schopfer Associates su rekli da je i zamišljena kao manja verzija u službi funkcije gostoprimstva.

Veliki prostor koji čini „palubu“ će imati dvorište i garažu za dva automobila, uz dodatak beskonačnog bazena, đakuzija, kamina i doka za glisere.

Pristup kući je jedinstven sa natkrivenim ulazom. Sprat u prizemlju sadrži veliki dnevni boravak, kuhinju i trpezariju dok vijugavo stepenište vodi na sprat gde se nalaze tri spavaće sobe. Raspored će biti takav da će kupatila i sobe za garderobu biti sa bočne strane foajea glavne spavaće sobe.

Kuća će plutati na kompozitnoj betonskoj podlozi koja će omogućiti vlasniku da ostane na izabranom mestu ili se preseli u drugo obližnje uz korišćenje tegljača, iako očigledno niko neće želeti da se stalno premešta. Električnom energijom će se snabdevati priključenjem na regularnu mrežu na kopnu i putem solarnih panela.

„Sting Ray“ je još uvek u fazi planiranja, ali bi trebalo da bude završena krajem 2017. godine. Nema informacija još uvek o tome kolika će biti cena ali verovatno one koje zanima ovakva kuća takvi će moći i da je priušte.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;