Impresivne građevine u Riju koje nemaju veze sa sportom

04.08.2016. | Dezeen

Sportski objekti nisu jedini projekti koji su realizovani u Rio de Žaneiru uoči Olimpijskih igara. U daljem tekstu će biti prikazano sedam impresivnih projekata kao što su kulturni objekti, poslovne i prodajne prostorije koje su otvorene jer je grad dobio čast da bude domaćin ove manifestacije.

Museum of Tomorrow - Santiago Calatrava

Zgrada Muzeja nauke projekat španskog arhitekte Santiago Calatrave sa skeletnim krovom na javnom trgu otvoren je 2015. godine. Više o ovome pogledajte ovde.

 

Leblon Offices - Richard Meier and Partners

Američka firma Richard Meier and Partners su završili svoj prvi projekat u Južnoj Americi: belu i betonsku poslovnu zgradu sa skrivenim vertikalnim vrtovima u Rio de Žaneiru. Više o ovome pogledajte ovde.

 

Saraiva bookshop - Studio Arthur Casas

Knjige su raspoređene po boji, a ne po naslovu na gornjim policama ove knjižare u Rio de Žaneiru koju je projektovala firma iz Sao Paula Studio Arthur Casas. Više o ovome pogledajte ovde.

 

Cidade das Artes - Christian de Portzamparc

Ove slike fotografa iz firme Hufton + Crow otkrivaju uparivanje ugaonih i zakrivljenih betonskih konstrukcija u okviru kompleksa umetnosti i muzike a delo su francuskog arhitekte Christian de Portzamparca. Više o ovome pogledajte ovde.

 

RB12 overhaul  - Triptyque

Francusko-brazilska firma Triptyque je obnovila 85 metara visoku poslovnu zgradu u Rio de Žaneiru sa cik-cak staklom i solarnim panelima, tako da može proizvesti sopstvenu električnu energiju. Više o ovome pogledajte ovde.

 

Lumini showroom - Studio MK27

Brazilska arhitektonska firma Studio MK27 je dodala drvenu rešetku na prednju stranu ove prodavnice rasvete a efekat je filtriranje prirodne svetlosti u toku dana i stvaranje sjajne fasade noću u Rio de Žaneiro. Više o ovome pogledajte ovde.

 

Museu de Arte do Rio -  Bernardes + Jacobsen Arquitetura

Brazilska firma Bernardes + Jacobsen Arquitetura je grupisala tri napuštene zgrade pod jednim talasastim krovom da bi stvorila novi muzej umetnosti i umetničku školu. Više o ovome pogledajte ovde.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Iva 26.11.2021.
Kako se osb ploce na plafonu terase mogu ob...
Mira 22.11.2021.
Da li se zna ko je investitor i nadzor ?
Nenad 13.11.2021.
Lepa vest za vlasnike vikendica na području...
Radoslav 11.11.2021.
Od Marta do Novemra 2021 nema ankete. Gde je
Tehno Konstrukt 10.11.2021.
U Srbiji, neki manji preduzimaci sto rade r...