INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Impresivne građevine u Riju koje nemaju veze sa sportom

04.08.2016. | Dezeen

Sportski objekti nisu jedini projekti koji su realizovani u Rio de Žaneiru uoči Olimpijskih igara. U daljem tekstu će biti prikazano sedam impresivnih projekata kao što su kulturni objekti, poslovne i prodajne prostorije koje su otvorene jer je grad dobio čast da bude domaćin ove manifestacije.

Museum of Tomorrow - Santiago Calatrava

Zgrada Muzeja nauke projekat španskog arhitekte Santiago Calatrave sa skeletnim krovom na javnom trgu otvoren je 2015. godine. Više o ovome pogledajte ovde.

 

Leblon Offices - Richard Meier and Partners

Američka firma Richard Meier and Partners su završili svoj prvi projekat u Južnoj Americi: belu i betonsku poslovnu zgradu sa skrivenim vertikalnim vrtovima u Rio de Žaneiru. Više o ovome pogledajte ovde.

 

Saraiva bookshop - Studio Arthur Casas

Knjige su raspoređene po boji, a ne po naslovu na gornjim policama ove knjižare u Rio de Žaneiru koju je projektovala firma iz Sao Paula Studio Arthur Casas. Više o ovome pogledajte ovde.

 

Cidade das Artes - Christian de Portzamparc

Ove slike fotografa iz firme Hufton + Crow otkrivaju uparivanje ugaonih i zakrivljenih betonskih konstrukcija u okviru kompleksa umetnosti i muzike a delo su francuskog arhitekte Christian de Portzamparca. Više o ovome pogledajte ovde.

 

RB12 overhaul  - Triptyque

Francusko-brazilska firma Triptyque je obnovila 85 metara visoku poslovnu zgradu u Rio de Žaneiru sa cik-cak staklom i solarnim panelima, tako da može proizvesti sopstvenu električnu energiju. Više o ovome pogledajte ovde.

 

Lumini showroom - Studio MK27

Brazilska arhitektonska firma Studio MK27 je dodala drvenu rešetku na prednju stranu ove prodavnice rasvete a efekat je filtriranje prirodne svetlosti u toku dana i stvaranje sjajne fasade noću u Rio de Žaneiro. Više o ovome pogledajte ovde.

 

Museu de Arte do Rio -  Bernardes + Jacobsen Arquitetura

Brazilska firma Bernardes + Jacobsen Arquitetura je grupisala tri napuštene zgrade pod jednim talasastim krovom da bi stvorila novi muzej umetnosti i umetničku školu. Više o ovome pogledajte ovde.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;