PRIJAVA-468X60-BANNER

Impresivne građevine u Riju koje nemaju veze sa sportom

04.08.2016. | Dezeen

Sportski objekti nisu jedini projekti koji su realizovani u Rio de Žaneiru uoči Olimpijskih igara. U daljem tekstu će biti prikazano sedam impresivnih projekata kao što su kulturni objekti, poslovne i prodajne prostorije koje su otvorene jer je grad dobio čast da bude domaćin ove manifestacije.

Museum of Tomorrow - Santiago Calatrava

Zgrada Muzeja nauke projekat španskog arhitekte Santiago Calatrave sa skeletnim krovom na javnom trgu otvoren je 2015. godine. Više o ovome pogledajte ovde.

 

Leblon Offices - Richard Meier and Partners

Američka firma Richard Meier and Partners su završili svoj prvi projekat u Južnoj Americi: belu i betonsku poslovnu zgradu sa skrivenim vertikalnim vrtovima u Rio de Žaneiru. Više o ovome pogledajte ovde.

 

Saraiva bookshop - Studio Arthur Casas

Knjige su raspoređene po boji, a ne po naslovu na gornjim policama ove knjižare u Rio de Žaneiru koju je projektovala firma iz Sao Paula Studio Arthur Casas. Više o ovome pogledajte ovde.

 

Cidade das Artes - Christian de Portzamparc

Ove slike fotografa iz firme Hufton + Crow otkrivaju uparivanje ugaonih i zakrivljenih betonskih konstrukcija u okviru kompleksa umetnosti i muzike a delo su francuskog arhitekte Christian de Portzamparca. Više o ovome pogledajte ovde.

 

RB12 overhaul  - Triptyque

Francusko-brazilska firma Triptyque je obnovila 85 metara visoku poslovnu zgradu u Rio de Žaneiru sa cik-cak staklom i solarnim panelima, tako da može proizvesti sopstvenu električnu energiju. Više o ovome pogledajte ovde.

 

Lumini showroom - Studio MK27

Brazilska arhitektonska firma Studio MK27 je dodala drvenu rešetku na prednju stranu ove prodavnice rasvete a efekat je filtriranje prirodne svetlosti u toku dana i stvaranje sjajne fasade noću u Rio de Žaneiro. Više o ovome pogledajte ovde.

 

Museu de Arte do Rio -  Bernardes + Jacobsen Arquitetura

Brazilska firma Bernardes + Jacobsen Arquitetura je grupisala tri napuštene zgrade pod jednim talasastim krovom da bi stvorila novi muzej umetnosti i umetničku školu. Više o ovome pogledajte ovde.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 10.06.2022.
Divno! Ne zna se šta je lepše. Ovog leta sm...
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...

;