Metalna geologija

06.10.2014. | Transmaterial

Inspirisani dugom tradicijom kineskog uređivanja pejzaža i ekpresivnom predstavljanju planina i stena u umetnosti, kolekcija „Metalna geologija“ studija „Swine“ donosi elemente neravnog pejzaža u unutrašnjosti, čineći oštre kontraste sa snagom prirode i mirnim duhom enterijera.

Penasti aluminijum se stvara ubrizgavanjem gasnog sredstva prilikom topljenja, što rezultira sa veoma laganim materijalom koji ima izgled vulkanskog kamena plavca - koji prolazi kroz sličan proces u vulkanima.

Materijal se trenutno koristi kao termalna izolacija objekata i u automobilskoj industriji, i obično se krije iza zidova i automobilskih hauba - što su funkcionalne namene na osnovu njegovih strukturalnih osobina. Nasuprot tome, kolekcija polica „Metalna geologija“ prikazuje detaljnu lepotu ovog materijala.

Raspored polica podsećaju na raspored tradicionalnih elemenata za čaj, a površine od visoko poliranog nerđajućeg čelika stvaraju iluziju šupljina unutar. Nameštaj je sinteza drevnih kineskih tradicija i savremene industrijske proizvodnje i napredka moderne Kine.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...