INFONET-468X60-BANNER

Bolnica u obliku broda bi mogla da podigne jedra u Tunisu

29.09.2014. | Gizmag

Ruski milijarder Vasilij Kljukin koji živi u Monaku i koji se bavi arhitekturom iz hobija je nedavno predstavio svoj projekat bolnice i spa centra koji liči na brod. Kljukin se nada da će bolnica Belo jedro biti „prva bolnica na svetu u koju se niko ne plaši da dođe“.

Zgrada obuhvata četiri kule koje izgledaju kao jedra i koja su smeštena na osnovi nalik brodu, a celokupno podsećanje na brod ide dalje od samog izgleda, pošto će medicinsko osoblje morati da se oblači kao mornari. Ukoliko sve prođe dobro, bolnica će se nalaziti unutar projekata Ekonomskog grada u Tunisu - velikog i ambicioznog projekt koji ima za cilj da ponovo razvije grad Enfidu na severoistoku zemlje.

„Ja ću leteti u svemir naredne godine“, kaže Kljukin, koji će leteti na ivicu svemira zahvaljujući kompaniji Virgin Galactic Ričarda Brensona. „Moje zdravstveno stanje mora da se kontroliše svakih šest meseci. I to je razlog zašto znam taj osećaj jako dobro - svaki put kada se približavam beloj zgradi klinike, ja ne osećam ni malo radosti. Ali, ja bih želeo da vam predstavim bolnicu gde nema mesta strahu.“

Kljukin tvrdi da će projekat biti izveden i da je najmanje jedan investitor umešan. Međutim, ne postoje detalji u vezi eneterijera, pa čak ni grubi vremenski okvir za izgradnju. Stoga vam preporučujemo da prihvatite ovu najavu sa dozom skeptičnosti sve dok se ne pojave nove informacije.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;