IZOLACIJA-468X60-BANNER

Bolnica u obliku broda bi mogla da podigne jedra u Tunisu

29.09.2014. | Gizmag

Ruski milijarder Vasilij Kljukin koji živi u Monaku i koji se bavi arhitekturom iz hobija je nedavno predstavio svoj projekat bolnice i spa centra koji liči na brod. Kljukin se nada da će bolnica Belo jedro biti „prva bolnica na svetu u koju se niko ne plaši da dođe“.

Zgrada obuhvata četiri kule koje izgledaju kao jedra i koja su smeštena na osnovi nalik brodu, a celokupno podsećanje na brod ide dalje od samog izgleda, pošto će medicinsko osoblje morati da se oblači kao mornari. Ukoliko sve prođe dobro, bolnica će se nalaziti unutar projekata Ekonomskog grada u Tunisu - velikog i ambicioznog projekt koji ima za cilj da ponovo razvije grad Enfidu na severoistoku zemlje.

„Ja ću leteti u svemir naredne godine“, kaže Kljukin, koji će leteti na ivicu svemira zahvaljujući kompaniji Virgin Galactic Ričarda Brensona. „Moje zdravstveno stanje mora da se kontroliše svakih šest meseci. I to je razlog zašto znam taj osećaj jako dobro - svaki put kada se približavam beloj zgradi klinike, ja ne osećam ni malo radosti. Ali, ja bih želeo da vam predstavim bolnicu gde nema mesta strahu.“

Kljukin tvrdi da će projekat biti izveden i da je najmanje jedan investitor umešan. Međutim, ne postoje detalji u vezi eneterijera, pa čak ni grubi vremenski okvir za izgradnju. Stoga vam preporučujemo da prihvatite ovu najavu sa dozom skeptičnosti sve dok se ne pojave nove informacije.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...
Dragan 06.07.2022.
Šta je pojednostavljeno kad imate "prikačen...

;