Novi projekat Danijela Libeskinda u Velikoj Britaniji

15.01.2014. | WAN

Arhitektonski biro Studio Daniel Libeskind (SDL) je predstavio projekat nove zgrade za Univerzitet Durham u Velikoj Britaniji, vredan 10 miliona britanskih funti, koji će smeštati svetski poznat Ogden centar za fiziku (Ogden Centre for Fundamental Physics).

Svetski poznati arhitekta je izabran prošlog leta da projektuje zgradu, koja će biti smeštena pored Fizičkog fakulteta u Durhamu. Sami korisnici nove zgrade će moći da se izjasne o projektu na dve javne konsultacije koje će biti održane 16. i 22. januara.

Predstavljanje projekta se poklapa sa najavom dva velika poklona za sam projekat: 3,35 miliona funti od Odgen fonda i 1,5 milion funti od Volfson Fondacije. Nova zgrada je preko potrebna zbog brzog rasta Centra i njegovog akademskog uspeha, i ona će mu omogućiti da održi svoju vodeću globalnu poziciju u decenijama koje dolaze.

Njegov jedinstveni dizajn će odražavati međunarodni položaj dve istraživačke institucije uključene u centru - Institut za računarsku kosmologiju, jednu od najvažnijih svetskih teoretskih kosmoloških grupa, i jedini Institut za fenomenologiju čestica u svetu - dajući jasan i prepoznatljiv identitet u kontekstu jedinstvenog arhitektonskog nasleđa u Durhamu.

„Novi centar ne samo da će omogućiti cvetanje izuzetne istraživačke institucije, već će takođe i biti smešten u prepoznatljivoj i uzbudljivoj zgradi“, rekao je Paul Ramsbotom, izvršni direktor Volfson fondacije. Prvobitni Ogden centar za fiziku, osnovan uz pomoć poklona od 2 miliona funti od strane Ogden fondacije, otvoren je 2002. godine.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nadja 11.04.2021.
Molim Vas recite za izolaciju kako mogu da ...
Žikica 09.04.2021.
Super, mnogima od nas je pomoć bitna. Inte...
Aleksandar 09.04.2021.
Kako ste naivni, obećanje, ludom radovanje....
Tijana 08.04.2021.
Kada mogu da se prijavim i gde?
Muvica 07.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije i f...