Hotel od brodskih kontejnera u Vegasu

21.11.2013. | Gizmag

Ambiciozni novi koncept parka za ekstremne sportove projektovan od strane arhitektonskog biroa M-Rad iz Los Anđelesa predviđa izgradnju održivog luksuznog hotela od brodskih kontejnera, kao i razne sportske objekte. Ukoliko bi ovaj predlog postao realnost, on bi bio izgrađen na pozamašnoj parceli od 17 hektara, samo pola bloka dalje od čuvenog Las Vegas strip-a.

Vegas park za ekstremne sportove predviđa izgranju tri velike kule od transportnih kontejnera. Jedna kuća će smeštati urbanu farmu, čiji će se proizvodi prodavati radi profita, dok će druge dve kule poslužiti kao luksuzni hoteli, zajedno sa privatnim bazenima i krovnim barom.

Avanturistički tipovi će moći da se zabavljaju na pet surferskih bazena sa veštački proizvedenim talasima, tri žičare, trakama za BMX, skejterskom parku, traci za splavarenje i jezeru sa sportovima na vodi. Svaka od ovih oblasti su povezane fizički sa „XDeck“-om (podignutom platformom), koja sadrži prostor za neophodnu mehaničku opremu i površine za maloprodajne objekte.

Arhitektonski biro M-Rad je takođe predvideo instalaciju solarnih sistema i vetroturbina za proizvodnju dovoljno energije da pokrije 85 odsto energetskih zahteva kompleksa. Ovo deluje kao težak zadatak, pa je verovatno najbolje uzeti ga sa rezervom, ali ovaj projekat ipak nudi zanimljivu perspektivu na moguću budućnost održivih, velikih zabavnih kompleksa.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 08.01.2021.
Možete li mi zamjeniti lezaj u pumpe grunst...
Zvonko 05.01.2021.
Pa godina 2020 je prosla, ja zivim na zapad...
Darko 05.01.2021.
Kada bi se odbili svi zahtevi za legalizaci...
Ivana 04.01.2021.
Idealno resenje za kucne uslove,molim vas k...
cica 29.12.2020.
Od ovih 20 do 30 postrojenja bilo bi lepo k...