PRIJAVA-468X60-BANNER

Hotel od brodskih kontejnera u Vegasu

21.11.2013. | Gizmag

Ambiciozni novi koncept parka za ekstremne sportove projektovan od strane arhitektonskog biroa M-Rad iz Los Anđelesa predviđa izgradnju održivog luksuznog hotela od brodskih kontejnera, kao i razne sportske objekte. Ukoliko bi ovaj predlog postao realnost, on bi bio izgrađen na pozamašnoj parceli od 17 hektara, samo pola bloka dalje od čuvenog Las Vegas strip-a.

Vegas park za ekstremne sportove predviđa izgranju tri velike kule od transportnih kontejnera. Jedna kuća će smeštati urbanu farmu, čiji će se proizvodi prodavati radi profita, dok će druge dve kule poslužiti kao luksuzni hoteli, zajedno sa privatnim bazenima i krovnim barom.

Avanturistički tipovi će moći da se zabavljaju na pet surferskih bazena sa veštački proizvedenim talasima, tri žičare, trakama za BMX, skejterskom parku, traci za splavarenje i jezeru sa sportovima na vodi. Svaka od ovih oblasti su povezane fizički sa „XDeck“-om (podignutom platformom), koja sadrži prostor za neophodnu mehaničku opremu i površine za maloprodajne objekte.

Arhitektonski biro M-Rad je takođe predvideo instalaciju solarnih sistema i vetroturbina za proizvodnju dovoljno energije da pokrije 85 odsto energetskih zahteva kompleksa. Ovo deluje kao težak zadatak, pa je verovatno najbolje uzeti ga sa rezervom, ali ovaj projekat ipak nudi zanimljivu perspektivu na moguću budućnost održivih, velikih zabavnih kompleksa.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;