INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Hotel od brodskih kontejnera u Vegasu

21.11.2013. | Gizmag

Ambiciozni novi koncept parka za ekstremne sportove projektovan od strane arhitektonskog biroa M-Rad iz Los Anđelesa predviđa izgradnju održivog luksuznog hotela od brodskih kontejnera, kao i razne sportske objekte. Ukoliko bi ovaj predlog postao realnost, on bi bio izgrađen na pozamašnoj parceli od 17 hektara, samo pola bloka dalje od čuvenog Las Vegas strip-a.

Vegas park za ekstremne sportove predviđa izgranju tri velike kule od transportnih kontejnera. Jedna kuća će smeštati urbanu farmu, čiji će se proizvodi prodavati radi profita, dok će druge dve kule poslužiti kao luksuzni hoteli, zajedno sa privatnim bazenima i krovnim barom.

Avanturistički tipovi će moći da se zabavljaju na pet surferskih bazena sa veštački proizvedenim talasima, tri žičare, trakama za BMX, skejterskom parku, traci za splavarenje i jezeru sa sportovima na vodi. Svaka od ovih oblasti su povezane fizički sa „XDeck“-om (podignutom platformom), koja sadrži prostor za neophodnu mehaničku opremu i površine za maloprodajne objekte.

Arhitektonski biro M-Rad je takođe predvideo instalaciju solarnih sistema i vetroturbina za proizvodnju dovoljno energije da pokrije 85 odsto energetskih zahteva kompleksa. Ovo deluje kao težak zadatak, pa je verovatno najbolje uzeti ga sa rezervom, ali ovaj projekat ipak nudi zanimljivu perspektivu na moguću budućnost održivih, velikih zabavnih kompleksa.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;