Drvena vila na obali jezera u Amsterdamu

22.08.2013. | Gradjevinarstvo.rs

Koliko god da ste navikli na jedinstvenost svakog novog stambenog arhitektonskog projekta, ova stambena kuća od drvene konstrukcije vas svakako neće ostaviti ravnodušnim. Projektovana od strane kreativnog tima u birou Egeon Architecten, ova porodična vila se nalazi na Rieteiland-ost ostrvu u Amsterdamu, i pruža spokojni životni i radni prostor.

Tri nivoa rezidencije smeštaju otvoreni dnevni prostor u prizemlju, privatne prostorije na srednjem nivou i poslovni prostor na poslednjem spratu. Definitivno jedan od najupečatljvijih detalja jesu spiralne stepenice na prednjoj fasadi koje sprovode klijentelu direktno do poslovnog prostora na gornjem spratu.

Prema arhitektama, kuća je izgrađena sa održivošću u vidu, i karakteriše je „toplotna pumpa i podno grejanje niske temperature, prirodna ventilacija, visoke izolacione vrednosti krova i zidova, posebno termootporno staklo, zeleni krov, kao i posvećivanje pažnje pri projektovanju kod detalja toplotnih mostova i orijentacije objekta.“

Zbog obilate upotrebe drveta, enterijer izgleda prijateljski i prijatan, sa velikim prozorima koji preplavljuju prostor sa prirodnom svetlošću. Dnevna soba je svakako najgostoljubivija prostorija u kući, sa primamljivim pogledima na jezero, akustičnim gitarama i jednostavnim enterijerom.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
PERA 17.04.2021.
Kada I gde mogu da konkurisem
Milan 17.04.2021.
Ljudi, prvo pažljivo pročitajte vest pa ond...
Sasa 17.04.2021.
Molim vas obavestite kad je prijava za subv...
Latinka 16.04.2021.
Gde mogu da se prijavim za stolariju pošto ...
Milica Pozega 15.04.2021.
Zelim da me obavestite kad igde da se prija...