Drvena vila na obali jezera u Amsterdamu

22.08.2013. | Gradjevinarstvo.rs

Koliko god da ste navikli na jedinstvenost svakog novog stambenog arhitektonskog projekta, ova stambena kuća od drvene konstrukcije vas svakako neće ostaviti ravnodušnim. Projektovana od strane kreativnog tima u birou Egeon Architecten, ova porodična vila se nalazi na Rieteiland-ost ostrvu u Amsterdamu, i pruža spokojni životni i radni prostor.

Tri nivoa rezidencije smeštaju otvoreni dnevni prostor u prizemlju, privatne prostorije na srednjem nivou i poslovni prostor na poslednjem spratu. Definitivno jedan od najupečatljvijih detalja jesu spiralne stepenice na prednjoj fasadi koje sprovode klijentelu direktno do poslovnog prostora na gornjem spratu.

Prema arhitektama, kuća je izgrađena sa održivošću u vidu, i karakteriše je „toplotna pumpa i podno grejanje niske temperature, prirodna ventilacija, visoke izolacione vrednosti krova i zidova, posebno termootporno staklo, zeleni krov, kao i posvećivanje pažnje pri projektovanju kod detalja toplotnih mostova i orijentacije objekta.“

Zbog obilate upotrebe drveta, enterijer izgleda prijateljski i prijatan, sa velikim prozorima koji preplavljuju prostor sa prirodnom svetlošću. Dnevna soba je svakako najgostoljubivija prostorija u kući, sa primamljivim pogledima na jezero, akustičnim gitarama i jednostavnim enterijerom.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...
Ljubinka 09.04.2019.
Da li se na zidove koji su krecenim prajmer...
Maks 04.04.2019.
Političari treba da shvate da se autoput, o...