IZOLACIJA-468X60-BANNER

Drvena vila na obali jezera u Amsterdamu

22.08.2013. | Gradjevinarstvo.rs

Koliko god da ste navikli na jedinstvenost svakog novog stambenog arhitektonskog projekta, ova stambena kuća od drvene konstrukcije vas svakako neće ostaviti ravnodušnim. Projektovana od strane kreativnog tima u birou Egeon Architecten, ova porodična vila se nalazi na Rieteiland-ost ostrvu u Amsterdamu, i pruža spokojni životni i radni prostor.

Tri nivoa rezidencije smeštaju otvoreni dnevni prostor u prizemlju, privatne prostorije na srednjem nivou i poslovni prostor na poslednjem spratu. Definitivno jedan od najupečatljvijih detalja jesu spiralne stepenice na prednjoj fasadi koje sprovode klijentelu direktno do poslovnog prostora na gornjem spratu.

Prema arhitektama, kuća je izgrađena sa održivošću u vidu, i karakteriše je „toplotna pumpa i podno grejanje niske temperature, prirodna ventilacija, visoke izolacione vrednosti krova i zidova, posebno termootporno staklo, zeleni krov, kao i posvećivanje pažnje pri projektovanju kod detalja toplotnih mostova i orijentacije objekta.“

Zbog obilate upotrebe drveta, enterijer izgleda prijateljski i prijatan, sa velikim prozorima koji preplavljuju prostor sa prirodnom svetlošću. Dnevna soba je svakako najgostoljubivija prostorija u kući, sa primamljivim pogledima na jezero, akustičnim gitarama i jednostavnim enterijerom.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;