Neuravnoteženi hotel

20.08.2013. | Dezeen

Madridski arhitektonski biro OOIIO je projektovao ovaj hotel u obliku neujednačenog rama za fotografije koji deluje kao da je srušio u litice u blizini grada Lima u Peruu. Neuravnoteženi hotel biroa OOIIO je planiran da se izgradi na ivici litice u blizini grada Lima i trebao bi da bude u kategoriji hotela sa pet zvezdica. Hotel je projektovan tako da urami poglede na Tihi okean kao ram za fotografije.

„Hotel sa ovim karakteristikama i dimenzijama izgrađen na tradicionalan način bi bio vizuelna prepreka“, rekle su arhitekte. „Ali, zahvaljujući jedinstvenom obliku hotela, pejzaž je sada još više važniji - mi smo ga uramili!“

Neuravnotežena zgrada će potonuti u zemlju na jednom od svojih uglova, a imaće 125 soba, restorane, konferencijske sale, sale za sastanke i izložbene prostore.

Arhitekta Serđo Gomez iz biroa OOIIO izjavio je da njihov privatni latinoamerički klijent trenutno traži više pogodnu lokaciju za hotel - prvobitno je planirana lokacija bila južno od Peruanskog glavnog grada.

Nova lokacija hotela će biti odabrana na sastanku koji će biti održan u oktobru u Peruu. Arhitektonski biro OOIIO je izjavio internet portalu Dezeen da će hotel, po odobrenju, biti završen u roku od dve i po godine.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 19.10.2021.
Da li LED sijalice i creva imaju zaštitu od...
Vida 15.10.2021.
Kada će u opštini Surčin biti sproveden pro...
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...
Ivan 06.10.2021.
Sve je to ok. Ali da su bar vratili put u p...