Neuravnoteženi hotel

20.08.2013. | Dezeen

Madridski arhitektonski biro OOIIO je projektovao ovaj hotel u obliku neujednačenog rama za fotografije koji deluje kao da je srušio u litice u blizini grada Lima u Peruu. Neuravnoteženi hotel biroa OOIIO je planiran da se izgradi na ivici litice u blizini grada Lima i trebao bi da bude u kategoriji hotela sa pet zvezdica. Hotel je projektovan tako da urami poglede na Tihi okean kao ram za fotografije.

„Hotel sa ovim karakteristikama i dimenzijama izgrađen na tradicionalan način bi bio vizuelna prepreka“, rekle su arhitekte. „Ali, zahvaljujući jedinstvenom obliku hotela, pejzaž je sada još više važniji - mi smo ga uramili!“

Neuravnotežena zgrada će potonuti u zemlju na jednom od svojih uglova, a imaće 125 soba, restorane, konferencijske sale, sale za sastanke i izložbene prostore.

Arhitekta Serđo Gomez iz biroa OOIIO izjavio je da njihov privatni latinoamerički klijent trenutno traži više pogodnu lokaciju za hotel - prvobitno je planirana lokacija bila južno od Peruanskog glavnog grada.

Nova lokacija hotela će biti odabrana na sastanku koji će biti održan u oktobru u Peruu. Arhitektonski biro OOIIO je izjavio internet portalu Dezeen da će hotel, po odobrenju, biti završen u roku od dve i po godine.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...