Neuravnoteženi hotel

20.08.2013. | Dezeen

Madridski arhitektonski biro OOIIO je projektovao ovaj hotel u obliku neujednačenog rama za fotografije koji deluje kao da je srušio u litice u blizini grada Lima u Peruu. Neuravnoteženi hotel biroa OOIIO je planiran da se izgradi na ivici litice u blizini grada Lima i trebao bi da bude u kategoriji hotela sa pet zvezdica. Hotel je projektovan tako da urami poglede na Tihi okean kao ram za fotografije.

„Hotel sa ovim karakteristikama i dimenzijama izgrađen na tradicionalan način bi bio vizuelna prepreka“, rekle su arhitekte. „Ali, zahvaljujući jedinstvenom obliku hotela, pejzaž je sada još više važniji - mi smo ga uramili!“

Neuravnotežena zgrada će potonuti u zemlju na jednom od svojih uglova, a imaće 125 soba, restorane, konferencijske sale, sale za sastanke i izložbene prostore.

Arhitekta Serđo Gomez iz biroa OOIIO izjavio je da njihov privatni latinoamerički klijent trenutno traži više pogodnu lokaciju za hotel - prvobitno je planirana lokacija bila južno od Peruanskog glavnog grada.

Nova lokacija hotela će biti odabrana na sastanku koji će biti održan u oktobru u Peruu. Arhitektonski biro OOIIO je izjavio internet portalu Dezeen da će hotel, po odobrenju, biti završen u roku od dve i po godine.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...
Ljubinka 09.04.2019.
Da li se na zidove koji su krecenim prajmer...
Maks 04.04.2019.
Političari treba da shvate da se autoput, o...