PRIJAVA-468X60-BANNER

Samoodrživo ekološko ostrvo u blizini Kankuna

12.06.2013. | EKOkuće

Arhitekta Ričard Moreta Kastilo objavio je projekat velikog ostrva na moru čija bi gradnja trebala biti završena do 2020. godine. Ovo ostrvo će se nalaziti u blizini grada Kankuna, biće potpuno ekološko i svojim posetiocima će nuditi niz luksuznih pogodnosti za odmor i uživanje.

Cela površina ostrva će biti prekrivena fotonaponskim panelima koji će električnom energijom snabdevati kako ostrvo tako i gradsku mrežu. Vertikalne vetroturbine i podvodni sistem za pretvaranje energije talasa u električnu će ostrvu i gradu obezbediti još više zelene energije.

Postojaće i sistem za sakupljanje i ponovnu upotrebu kišnice i sistem za desalinizaciju vode, pa će ceo kompleks biti samoodrživ.

Ovaj projekat neće imati nikakav ugljenični otisak i biće prva platforma na moru koja neće uticati na svoje prirodno okruženje. Umesto toga, na ostrvu će pokušavati koliko god mogu da saniraju površinu okeana.

Na ostrvu će se vršiti filtracija ugljovodonika i raznih zagađivača kako bi se stvorio zdraviji ekosistem za životinje i biljke, i kako bi se obnovila prirodna lepota obale.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


TOTPROMET-CHAMELEON-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 01.02.2023.
Zemljiste je bilo opstinsko,kupili smo ga i...
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...

;