SkyHouse: Njujorški apartman sa toboganom od 25 metara

29.05.2013. | Gizmag

Njujork je uvek važio za grad glamura i preskupih i egstaravagandnih apartmana. Jedan od načina da impresionirate njujoršku elitu jeste da izaberete lokaciju koja pruža posebno zadivljujuće poglede, a drugi je da izaberete apartman sa najboljim enterijerskim rešenjim. Renovirani penthaus SkyHouse, projekat arhitekte Dejvida Hotsona, pruža oboje, ali dodaje i posebnost sa toboganom od 25 metara koji se pruža širom unutrašnjosti kuće.

SkyHouse zauzima poslednja četiri sprata nebodera koji se nalazi u donjem Menhetnu i koji je prvobitno projektovan da bude sedište Američkog trakatorskog društva (izdavač verske literature). Završena 1896. godine, zgrda je i dalje jedan od najstarijih nebodera u Njujorku i pruža impresivne poglede na poznate znamenitosti - uključujući kapelu Sv. Pavla, Bruklinski most i Empajer stejt bilding.

Posetioci SkyHouse apartmana se dočekuju sa privatnim liftom, koji vodi do stepeništa koji se pruža kroz punu visinu potkrovlja, vizuelno povezujući ulazni deo sa staklenim delom apartmana koji se nalazi na četvrtom spratu.

Glavni životni prostor na više nivoa zauzima severni deo penthausa, i on koristi celu visinu od 15 metara stana. Dekor je odrađen od strane dizajnera enterijera Gislajna Vinasa, i potpuno funkcionalni stub za penjanje se lepo uklapa u celokupnu temu kuće.

Obe glavne spavaće sobe u potpunosti koriste raspoloživu prirodnu svetlost, sa centralnom spavaćom sobom koja pruža poglede na šiljak nebodera Woolworth. Takođe, u centralnoj spavaćoj sobi nalazi se stakleni sto koji stoji na vrhu staklenog poda koji otkriva niže spratove penthausa.

Međutim, iako je sve gore navedeno impresivno samo po sebi, tobogan je ono što izdvaja SkyHosue apartman od drugih luksuznih stanova.

Ulaz u cevasti tobogan od nerđajućeg čelika ispoliranog tako da daje efekat ogledala može biti pronađen u južnom delu potkrovlja. Ljubitelji avanture dobijaju žuto kašmir ćebe koje se nalazi na gomili pored ulaza, kako bi dobili maksimalnu brzinu u svom putovanju kroz tobogan.

Na putu dole, tobogan se kreće kroz potkrovlje, uvija se oko stuba za penjanje i proteže pored gostinske sobe, pre nego što prože pored staklenih prozora i preko stepeništa. Posetioci zatim imaju priliku da se zaustave na trećem nivou, ili da ponovo uđu u tobogan i nastave putovanje ka dole do ulazne galerije koja predstavlja kraj putovanja.

Nešto nam govori da vlasnici apartmana SkyHouse neće imati manjak gostiju koji su spremni da se spuštaju niz tobogan. Video snimak ispod pruža obilazak apartmana.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Iva 26.11.2021.
Kako se osb ploce na plafonu terase mogu ob...
Mira 22.11.2021.
Da li se zna ko je investitor i nadzor ?
Nenad 13.11.2021.
Lepa vest za vlasnike vikendica na području...
Radoslav 11.11.2021.
Od Marta do Novemra 2021 nema ankete. Gde je
Tehno Konstrukt 10.11.2021.
U Srbiji, neki manji preduzimaci sto rade r...