INFONET-468X60-BANNER

Sa Klik sistemom od prefabrikovanih kuća do nebodera

08.05.2013. | Gizmag

Sa Klik sistemom, australijske kompanije Elenberg Frase i Unitised Building su osmislile prefanrikovani modularni sistem gradnje za koji oni tvrde da je podjednako pogodan za brzo sklapanje nebodera, kao i modernih kuća. Ima smisla, onda, predstaviti proizvod izvođačima, arhitektama i investitorima, i da je procedura ponuđenih nabavki identična za sve. Ako možete obeležiti polje, možete i da projektujete Klik zgradu, više ili manje.

Nažalost, nijedna količina montažnog čarobnjaštva ne može da pojednostavi često frustrirajuće, ponekad zastražujuće procese dobijanja građevinskih dozvola, ali nakon ove faze projektanti Klik sistema računaju da njihov proizvod pojednostavljuje projektovanje, proizvodnju i izgradnju kuća, hotela ili stambenih nebodera.

Svaka vrsta objekta projektovana za život je na stolu, svi se montiraju od istog jednostavnog izbora montažnih građevinskih blokova. Dimenzije jedinica su zasnovane na standardnim merama za podne pločice i zidne panele kako bi se osigurao minimalni građevinski otpad.

Proces manje ili više eliminiše tradicionalnu projektantsku fazu građevinskog projekta, barem kada se misli na projektovanje u tom smislu reči. Umesto toga, postoje četiri faze u specifiranju objekta. Prva faza je određivanje vrste i oblika zgrade, bilo da je linearni apartmanski blok visok nekoliko spratova, kvadratni neboder ili u obliku slova L, ili kuća u obliku slova C ili H (ili bilo koja permutacija istih, očigledno).

Sledeće što odredite jesu tipovi stanova koje želite unutar zgrada. Postoje 15 različitih rasporeda za jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne stanove. Zatim odabirate završnu obradu enterijera od dve šeme boja i sa tri stepena dekoracije. I na kraju, izabirate spoljašnje lice od linearnog stakla, panela ili spoljašnjih elemenata za osenčenje (ili mešavinu svega, ako to preferirate).

Projektanti sistema Klik tvrde da sistem omogućava fiksne cene u ranoj fazi procesa. Ne samo da vreme izgradnje treba da bude znatno smanjeno, već bi i gotov trebao da zahteva mnogo manje kontrole kvaliteta, zahvaljujući brojstvu provera koje se već odigrava u fabrici.

Iako shvatamo da je sistem Klik već dostupan, cene i geografska dostupnost sistema su još uvek nedostupna informacija.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;