INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Italijanska vinarija prekrivena vinovom lozom

07.05.2013. | EKOkuće

Na italijanskim brdima između Firence i Sijene, nedavno je završena gradnja nesvakidašnje Antinori vinarije sa velikim zelenim krovom koji je potpuno prekriven nizovima vinove loze.

Za gradnju ovog objekta korišćeni su isključivo prirodni materijali, kao što je terakota koja ne samo da odgovara tradicionalnoj italijanskoj arhitekturi, već i osigurava održavanje idealne temperature unutar objekta bez instaliranja previše sistema za regulisanje temperature.

Ova vinarija sadrži prostor za proizvodnju i flaširanje vina, restoran, muzej, biblioteku, maloprodajni objekat i prostor za degustaciju vina.

Dok je većina zelenih krovova prekrivena niskim rastinjem koje ne zahteva puno održavanja i pomaže u izolaciji objekata i odvođenju kišnice, vlasnici ove vinarije su odlučili da krovni prostor iskoriste za povećanje svojih vinograda.

Jedva vidljiv iz daljine, krov sadrži i niz kružnih otvora koji obezbeđuju priliv dnevne svetlosti u podzemne prostorije. Vlasnici su uložili podosta novca u ovaj projekat želeći da dodatno naglase povezanost objekta sa prirodom i izraze poštovanje prema zemlji koja je održala 26 generacija proizvođača vina.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;