Počinje izgradnja novog dela grada Meke u Saudijskoj Arabiji

19.07.2012. | WAN

Potpisani su ugovori za novi velik urbani razvoj u Meki u Saudijskoj Arabiji. Kompanija White Sky Group | Gewers & Pudewill finalizovala je ugovor sa firmama AlFayadh Consultants i Jadwa Investment (obe firme su iz Rijada) za projektovanje novog dela grada veličine 91 hektar.

Kompanija White Sky Group | Gewers & Pudewill je berlinska firma koja je specijalno osnovana za ovaj projekat. Ona je izabrana kao prva u žestokoj konkurenciji za projektovanje novog dela grada u kojoj je čuvena arhitektonska kuća Foster + Partners bila konkurent. Studije izvodljivosti su već odražene i očekuje se da će novi deo grada obuhvatati oko 3 miliona kvadratnih metara vrhunskog građevinskog prostora mešovite namene.

Širom ogromne kvadrature biće raspoređeni nizovi hotela, stambenih prostora, tržnih centara, tehničke i medicinske infrastrukture i veliki molitveni prostori, prepuni sa otvorenim parkovima i dvorištima. Teme održivosti i novih tehnologija u mobilnosti će zauzeti svoje mesto i razvoj će se ustalasati između struktura srednje visine i nebodera.

Linkovi:

Povezani tekstovi sa portala Gradjevinarastvo.rs:

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?