IZOLACIJA-468X60-BANNER

Konkurs za prostorno arhitektonsko/skulpturalno/vizuelno obeležje na lokaciji Staro Pančevo

22.09.2011. | Konkursi regiona

Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva, gradske vlasti Pančeva i Naftna industrija Srbije raspisali su konkurs za arhitektonsko/skulpturalno/vizuelno obeležje na lokaciji Staro Pančevo. Rok za ponude ističe 14. oktobra.

Osnovni cilj Konkursa je da se dobije originalno, autentično, prepoznatljivo rešenje umetničkog arhitektonsko/skulpturalnog vizuelnog repera na lokaciji Staro Pančevo u Pančevu koje će markirati i animirati lokaciju dela Starog gradskog jezgra Pančeva nakon rekonstrukcije. Predloženo rešenje sa preciznom procenom troškova treba da bude konkretno primenjivo na javnu gradsku površinu, da bude u svemu usaglašeno sa Konkursnim zadacima i da poštuje uslove date Konkursom.

Predlog rešenja može biti u formi skulpture, objekta, grupe objekata ili prostorne instalacije koja može da sadrži i zvučne, svetlosne ili druge estetske elemente, a rešenje treba:

  • da se kontekstualno, oblikom, veličinom i sadržajem uklopi u arhitektonsko-urbanističku celinu lokacije i bude njen originalni i prepoznatljivi akcenat
  • da bude ekološki i upotrebno bezbedno i pristupačno svim kategorijama posetilaca
  • da bude trajno i otporno na različite spoljne uticaje i pogodno za dalje održavanje
  • da pospešuje inspirativnost lokacije, doprinosi unapređivanju kvaliteta i raznolikosti svakodnevnog života starog gradskog jezgra Pančeva

Lokacija predviđena Konkursom je javna površina ulice Vuka Karađžića i mesta njenog ukrštanja sa ulicama Ignjata Barajevca, Štrosmajerovom i Đure Jakšića. Predlog rešenja ne sme da zatvori ili ispuni prostor Gimnazijskog Trga. Rešenje vizuelnog repera mora da bude originalno, bezbedno, izvodljivo, ne sme da blokira prozore ili ulaze u okolne objekte ni cirkulaciju saobraćaja, mora da poštuje uslove date ovim raspisom i posebne uslove date u konkursnoj dokumentaciji.

Pravo učešća imaju stručnjaci i studenti, pojedinačno ili u timu iz oblasti arthitekture, pejzažne arhitekture, likovnih, primenjenih umetnosti i dizajna sa teritorije republike Srbije.

Konkursnu dokumentaciju u elektronskoj formi (CD) moguće je podići u prostorijama JP Direkcije u Sektoru za urbanizam u Karađorđevoj 4 u Pančevu svakog radnog dana do 15h. Ukoliko učesnici nisu u mogućnosti da materijal podignu, mogu kontaktirati organizatora na staro.pancevo@yahoo.com  i CD će im biti poslat na kućnu adresu.

Elektronska adresa za postavljanje pitanja vezanih za Konkurs je staro.pancevo@yahoo.com

Obilazak lokacije planiran je za početak oktobra ukoliko bude više od 10 zainteresovanih učesnika. Zainteresovani za obilazak se mogu prijaviti na staro.pancevo@yahoo.com do 30.9.2011. Elektronskim putem, učesnici će dobiti sve bliže informacije o kolektivnom obilasku.

Konkurs se završava u petak, 14.10.2011. u 15h.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 01.02.2023.
Zemljiste je bilo opstinsko,kupili smo ga i...
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...

;