PRIJAVA-468X60-BANNER

Lafarge Invention Awards 2010 - prijava najinventivnijih projekata do 15. oktobra 2010. godine

25.08.2010.

Lafarge grupa dodeliće nagrade najinventivnijim projektima u Evropi koji doprinose održivoj gradnji i nude rešenja za tehnološke, ekološke, tehničke, socijalno-ekonomske probleme vezane za savremenu gradnju.

Lafarge grupa pokrenula je „Lafarge Invention Awards 2010“ sa željom da nagradi najinventivnije projekte u Evropi koji doprinose održivoj gradnji i prate njen razvoj.

Prijave za konkurs mogu se slati do 15. oktobra 2010. godine. Projekti treba da obuhvataju novi proizvod, industrijski proces, metod gradnje ili usluge, a moraju biti zasnovani na pronalasku koji nije stariji od 5 godina i koji se odnosi na građevinske materijale (agregati, cement, beton, gips).

Konkurs je namenjen istraživačima, preduzetnicima, profesorima, arhitektama, građevincima, inženjerima, tehnolozima – fizičkim i pravnim licima, odnosno svima onima koji nude održiva rešenja za tehnološke, ekološke, tehničke, socijalno-ekonomske probleme vezane za savremenu gradnju.

Biće izabrano deset finalista, a žiri sastavljen od stručnjaka Lafarža i renomiranih ekonomista i stručnjaka iz oblasti nauke će zatim izabrati tri pobednika, od kojih će svaki biti nagrađen sa po 20.000 evra, uz podršku Lafargea u kreiranju akcionog plana razvoja projekta. Privredna komora Srbije pruža aktivnu podršku svojoj članici Lafarge BFC iz Beočina, koja je deo Lafarge grupe, u realizaciji ovog projekta sa ciljem pomogne implementaciju domaćih tehnologija i proizvoda u održivu gradnju.

Kao svetski lider u proizvodnji građevinskih materijala, Lafarge grupa je duboko posvećena promovisanju što održivijih metoda gradnje. U tu svrhu izdvajaju više od 50 odsto godišnjih sredstava za istraživanje i razvoj, radeći na pitanjima kao što su smanjenje uticaja ugljen-dioksida, energetska efikasnost, efikasnija upotreba prirodnih resursa i sistema gradnje.

U istraživanju i razvoju Lafarge neguje princip saradnje i ima dugoročno partnerstvo sa najuglednijim svetskim istraživačkim centrima, obrazovnim ustanovama, institutima i univerzitetima. Blisko sarađuju i sa spoljnim stručnjacima na pitanjima održive gradnje, jer žele da na tom polju okupe svo raspoloživo znanje. U tom cilju je i pokrenut konkursu „Lafarge Invention Awards 2010“.

Više informacija možete pronaći na zvaničnom web-sajtu konkursa: www.lafarge-inventionawards.com ili www.lafarge.com.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


LAFARGE-300X250-BANNER
PERI-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;