INFONET-468X60-BANNER

Element - aditiv za beton firme Hycrete eliminiše potrebu za membranama

29.04.2010. | Gradjevinarstvo.rs

Proizvod pod imenom Element, firme Hycrete, jeste aditiv za postizanje vodonepropustljivosti betona u građevinarstvu koji je u potpunosti bezbedan za okolinu.

Aditiv je kao potvrdu za ekološka svojstva dobio i C2C sertifikat MBDC-a (Cradle-to-Cradle - dodeljuje ga McDonough Braungart Design Chemistry - pogledaj tab na kraju teksta).

Aditiv Element eliminiše potrebu za upotrebom spoljašnjih memebrana koje se obično koriste za postizanje vodo i vlagonepropustljivosti betona. Na taj način beton je lakše reciklirati nakon ispunjenog životnog veka objekta.

Naravno, s obzirom da sa njim nije potrebna instalacija membrana koje su proizvod zahtevnih hemijskih procesa, ovaj materijal smanjiće količinu VOC materija (više na tabu na kraju testa), emisije CO2 i količinu upotrebljenih neobnovljivih sirovina. Na ovaj način takođe je poboljšana i zaštita armature u samom betonu što obezbeđuje dugovečnost konstrukcije.

Pošto nema izvođenja membrana, Hycrete Element štedi vreme i novac u radu. Instalacija membrana uz pomoć dodatne radne snage naročito predstavlja problem u slučaju padavina i povećane vlage jer se mnoge membrane mogu nanositi samo na suvu podlogu, te tako neće biti ni odlaganja zbog vremenskih uslova.

Linkovi:

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


LAFARGE-300X250-BANNER
MAKSPLAST-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;