INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Legends Tower - Neboder koji preti da nadmaši sve

26.01.2024. | Gradjevinarstvo.rs

U nedavnoj objavi, kalifornijski studio za arhitekturu AO zajedno sa razvojnim partnerom Matteson Capital, otkrio je planove za modifikaciju visine planiranog supervisokog nebodera predviđenog za Oklahoma City. Ovaj potez bi mogao da donese novi rekord, pretvarajući ovu zgradu u najvišu na tlu Sjedinjenih Država.

Kompleks će imati stanove, hotel, opservatoriju i druge sadržaje

Kompleks će imati stanove, hotel, opservatoriju i druge sadržaje (Foto: AO)

Dvojac, AO i Matteson Capital, najavili su nameru da od lokalnih vlasti zatraže odobrenje za povećanje visine planiranog nebodera. Inicijalno je predviđena visina od 533 metra, a sada se planira da dostigne 581 metar.

Projekat The Boardwalk at Bricktown predstavlja impresivan kompleks. U njegovom sastavu su tri već odobrena nebodera visine 105 metara i četvrti supervisoki neboder, čija konačna visina još uvek čeka odobrenje. Ukoliko planovi budu realizovani, ovaj neboder će prestići visinu One World Trade Center u Njujorku, koji se uzdiže na 541 metar, postajući time najviša građevina u SAD-u i zapadnoj hemisferi.

Legends Tower pretenduje da postane najviši neboder u SAD

Legends Tower pretenduje da postane najviši neboder u SAD (Foto: AO)

Legends Tower, kako je nazvan ovaj neboder, imaće 100 luksuznih stanova i hotel Hyatt sa 350 soba. Na samom vrhu zgrade biće smeštena opservatorija, bar i restoran.

The Boardwalk at Bricktown će ukupno imati 1.776 stambenih jedinica različitih kategorija, od standardnih do luksuznih. Kompleks će čini tri zgrade koje će se naći na postolju glavnog nebodera koji se sužava prema upečatljivom, presečenom vrhu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;