INFONET-468X60-BANNER

Ključ za uštedu energije i smanjenje troškova

05.03.2024. | Gradjevinarstvo.rs

U svetlu sve većih izazova sa kojima se suočava globalno tržište energenata, Austrotherm stavlja akcenat na značaj termoizolacije kao ključnog faktora u štednji energije i zaštiti životne sredine. S obzirom na to da su energetski resursi sve ograničeniji i skuplji, Austrotherm nudi rešenja koja doprinose značajnim energetskim uštedama i smanjenju troškova, posebno naglašavajući važnost termoizolacije u kontekstu globalnih klimatskih promena.

Termoizolacija

Termoizolacija (Foto: Austrotherm)

Korišćenje Austrotherm stiropora debljine 12cm na fasadama zgrada ne samo da zadovoljava kriterijume definisane u Pravilniku o energetskoj efikasnosti zgrada u Srbiji, već i uvećava komfor življenja dok istovremeno smanjuje emisiju štetnih gasova. Osim toga,  dodatno uvećanje debljine fasadne termoizolacije ne podrazumeva povećanje troškova za lepak, mrežicu, podlogu i završni sloj fasade, čime se dodatno potvrđuje ekonomska isplativost investicije u kvalitetnu termoizolaciju.

Posebnu pažnju Austrotherm posvećuje i termoizolaciji ispod temeljne ploče, naglašavajući višestruke koristi od ove prakse među kojima je i sprečavanje stvaranja toplotnih mostova. Preporučene debljine termoizolacije variraju u zavisnosti od tipa objekta, pri čemu se za standardno izolovane objekte preporučuje minimum 10cm, dok za niskoenergetske i pasivne kuće preporuka iznosi 20cm.

Više kategorije Austrotherm XPS-a ističu se impresivnom otpornošću na pritisna opterećenja. Opteretive su od 18t/m2 do čak 25t/m2 što doprinosi stabilnosti konstrukcije. Naime, XPS ispod temeljne ploče može i do 20% projektovanog opterećenja "odozgo", preko horizontalnih sila, da prenese izvan površine temelja.

Kroz svoje inovativne proizvode i rešenja, Austrotherm se pozicionira kao lider u oblasti energetske efikasnosti i zaštite životne sredine, nudeći materijale najviših ekoloških standarda. Ova kompanija kontinuirano radi na promociji održivog razvoja i poboljšanju kvaliteta života, potvrđujući svoju posvećenost izgradnji zdravijeg okruženja.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


AUSTROTHERM-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;