INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Ključ za uštedu energije i smanjenje troškova

05.03.2024. | Gradjevinarstvo.rs

U svetlu sve većih izazova sa kojima se suočava globalno tržište energenata, Austrotherm stavlja akcenat na značaj termoizolacije kao ključnog faktora u štednji energije i zaštiti životne sredine. S obzirom na to da su energetski resursi sve ograničeniji i skuplji, Austrotherm nudi rešenja koja doprinose značajnim energetskim uštedama i smanjenju troškova, posebno naglašavajući važnost termoizolacije u kontekstu globalnih klimatskih promena.

Termoizolacija

Termoizolacija (Foto: Austrotherm)

Korišćenje Austrotherm stiropora debljine 12cm na fasadama zgrada ne samo da zadovoljava kriterijume definisane u Pravilniku o energetskoj efikasnosti zgrada u Srbiji, već i uvećava komfor življenja dok istovremeno smanjuje emisiju štetnih gasova. Osim toga,  dodatno uvećanje debljine fasadne termoizolacije ne podrazumeva povećanje troškova za lepak, mrežicu, podlogu i završni sloj fasade, čime se dodatno potvrđuje ekonomska isplativost investicije u kvalitetnu termoizolaciju.

Posebnu pažnju Austrotherm posvećuje i termoizolaciji ispod temeljne ploče, naglašavajući višestruke koristi od ove prakse među kojima je i sprečavanje stvaranja toplotnih mostova. Preporučene debljine termoizolacije variraju u zavisnosti od tipa objekta, pri čemu se za standardno izolovane objekte preporučuje minimum 10cm, dok za niskoenergetske i pasivne kuće preporuka iznosi 20cm.

Više kategorije Austrotherm XPS-a ističu se impresivnom otpornošću na pritisna opterećenja. Opteretive su od 18t/m2 do čak 25t/m2 što doprinosi stabilnosti konstrukcije. Naime, XPS ispod temeljne ploče može i do 20% projektovanog opterećenja "odozgo", preko horizontalnih sila, da prenese izvan površine temelja.

Kroz svoje inovativne proizvode i rešenja, Austrotherm se pozicionira kao lider u oblasti energetske efikasnosti i zaštite životne sredine, nudeći materijale najviših ekoloških standarda. Ova kompanija kontinuirano radi na promociji održivog razvoja i poboljšanju kvaliteta života, potvrđujući svoju posvećenost izgradnji zdravijeg okruženja.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


AUSTROTHERM-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;