INFONET-468X60-BANNER

Investicioni entuzijazam prenet i u 2021. godinu

11.01.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Austrotherm d.o.o. se osvrće na prethodnu (2020) kalendarsku godinu i obelodanjuje glavnu poslovnu ambiciju u novoj 2021. godini…

Generalni direktor Austrotherma g. Dragomir Ilić

Generalni direktor Austrotherma g. Dragomir Ilić

Srpski lider u proizvodnji termoizolacionih materijala, Austrotherm d.o.o. sa sedištem u Valjevu i fabričkim pogonima u Valjevu (fabrika stiropora), Nišu (fabrika stiropora i XPS – ekstrudiranog polistirena) i Srbobranu (fabrika stiropora) je uspeo prethodnu, veoma kompleksnu 2020. godinu da okonča pozitivno u poslovnom smislu. Tim povodom je generalni direktor ovog uspešnog preduzeća, g. Dragomir Ilić, za naš portal izjavio:  

- Prethodnu kalendarsku godinu bih podelio u dva dela. U prvom polugpodištu smo usled pandemije, ali i zbog skoro dvomesečnog trajanja vanrednog stanja u Republici Srbiji, poslovali u "minusu" u odnosu na isti šestomesečni period u 2019. godini. Međutim, u drugom polugodištu smo ostvarili jedan pozitivan trend u poslovanju – u toj meri pozitivan da smo 2020. završili sa blagim "plusom" u količinskom prometu naših proizvoda, u poređenju sa prethodnom godinom. Možemo biti zadovoljni ovakvim ukupnim godišnjim bilansom, jer posebno drugi godišnji kvartal (april, maj i juni) nije obećavao u 2020. ništa dobro. Ulazimo optimistički u ovu 2021. godinu, ubeđeni da ćemo se u njoj lakše izboriti ne samo sa pandemijom sa kojom se ceo svet borio prethodne godine, već i sa izazovima jednog tržišta koje siguno nije u prethodnih desetak meseci "patilo" toliko kao recimo tržište turističko-hotelijersko-ugostiteljskih usluga, ali je i ono doživelo ozbiljan ekonomski udarac. Ukoliko u ovoj godini uspemo i samo da ponovimo  poslovni rezultat iz 2020. godine, smatraću to uspehom u datim okolnostima, biću potpuno zadovoljan, što ne znači da bih već ovog trenutka eliminisao i naš dalji napredak i ekspanziju.

Generalni direktor Austrotherma g. Dragomir Ilić

Generalni direktor Austrotherma g. Dragomir Ilić

Kada su u pitanju najbitniji poslovni planovi Austrotherm d.o.o. u ovoj 2021. godini, oni su pre svega orijentisani na zaokruživanje jedne investicione priče koja je započeta prethodne godine. Tim povodom g-din Ilić pojašnjava stanje stvari:    

- Mi smo prethodnu godinu započeli sa velikim investicionim entuzijazmom, s obzirom na početak instaliranja nove proizvodne linije u fabrici u Nišu, za proizvodnju naših prepoznatljivih, ružičastih termoizolacionih ploča od XPS-a (ekstrudiranog polistirena). Ta velika investicija se ostvaruje u više faza, one su prvobitno planirane da budu kompletno okončane do kraja 2020. godine, ali usled pandemije beležimo izvesno kašnjenje. Završetak ove, za nas i za naše partnere značajne investicije biće prolongiran za ovu godinu. Kao krajnji rezultat ove investicije ćemo imati udvostručen godišnji proizvodni kapacitet XPS-ploča. To će nam omogućiti stvaranje mnogo većih uskladištenih zaliha gotovih proizvoda nego do sada, a samim tim i kvalitetniju logistiku, tj. bržu isporuku proizvoda kupcima, u značajno većem količinskom obimu.

Austrotherm d.o.o. nije u ovoj godini planirao uvođenje nekih novih proizvoda u svoju proizvodno-distributivnu paletu, ali je doneta odluka da se jedan segment poslovanja još više istakne i gurne u prvi plan. Reč je o koso sečenom stiroporu, tzv. stiroporu u padu, kojeg Austrotherm d.o.o. izrađuje i isporučuje na konkretne građevinske projekte, na ravne krovove tih objekata koji moraju imati određeni nagib. Uz ovako sečene ploče od stiropora Austrotherm d.o.o. isporučuje i adekvatan plan polaganja elemenata (prema nacrtima sa gradilišta), što ceo ovaj segment poslovanja čini i savetodavno-uslužnom delatnošću – usmerenoj ka ciljnim grupama kao što su investitori i izvođači građevinskih radova.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


AUSTROTHERM-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;