INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

U Valjevu instalirana još jedna "CNC" mašina za konturno sečenje stiropora

28.05.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Austrotherm d.o.o. je još pre deceniju (2011) instalirao u svojoj matičnoj fabrici u Valjevu tzv. "CNC" mašinu za konturno sečenje (CNC – Computer Numeric Control). Od tada pa do današnjih dana svake godine se, u kompjuterski upravljanim procesima, iseca više hiljada kubnih metara najrazličitije dizajniranih formi i oblika – dvodimenzionalnih i trodimenzionalnih. Mašina je takva da maksimalne dimenzije elemenata mogu mogu biti 2400mm (X-osa), odnosno 1200mm (Y-osa), u dubini od 1000mm (Z-osa).

U Valjevu instalirana još jedna CNC mašina za konturno sečenje stiropora

Sredinom februara ove godine, u valjevskoj fabrici ovog preduzeća je montirana i druga "CNC" mašina, po svojim karakteristikama znatno modernija i "brža" od prve mašine. Suština njene "brzine" je u postojanju i do deset žica koje u isto vreme mogu da isecaju najrazličitije oblike i forme. Na taj način se određeni elementi mogu isecati i do deset puta brže sa novom, nego li sa od ranije postojećom mašinom, što u značajnoj meri podiže proizvodni kapacitet Austrotherm d.o.o. kada je u pitanju ova vrsta proizvoda. 

To je izuzetno bitno za srpskog i regionalnog lidera u proizvodnji temroizolacije od EPS-a (stiropora) i XPS-a (ekstrudiranog polistiena), ako se zna da je recimo metoda formiranja neophodnog i zadatog nagiba na ravnim krovovima uz pomoć koso sečenog stiropora u padu poslednjih godina sve traženija u praksi. Sem toga, Austrotherm d.o.o. ima danas svoju standardnu klijentelu i kada su u pitanju netipični oblici i forme za klasične građevinske radove u visokogradnji, kao što su na primer valjci od stiropora, različiti profilisani elementi itd.       

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


AUSTROTHERM-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;