BAU2023-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Reprezentativne reference kompanije Austrotherm

06.02.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Srpski i regionalni lider u proizvodnji termoizolacionih materijala od EPS-a (ekspandirani polistiren, tj. stiropor) i XPS-a (ekstrudirani polistiren) ima mnoštvo referentnih objekata u Srbiji i u inostranom okruženju. U ovom tekstu predstavljamo dve reference Austrotherm d.o.o. stečene prošle 2022. godine, mada će radovi na oba predstavljena projekta potrajati sve do kraja ove 2023. godine.

Podna zvučna izolacija u hotelu "BOR SQUARED" (Zlatibor)

Austrotherm d.o.o. je na tržištu prepoznatljiv pre svega po svojim termoizolacionim pločama, a jedan tip stiropora ovog proizvođača - Austrotherm EPS T650 - predstavlja kvalitetnu podnu zvučnu izolaciju od udarne buke.

Austrotherm EPS T650 - Zlatibor (Foto: Austrotherm)

On se ugrađuje u konstrukciju međuspratne ploče, bez obzira da li ga prati i odgovarajuća termoizolaciona ploča (Austrotherm EPS A100 ili Austrotherm EPS A120) ili ne. Na Zlatiboru, srpskoj planinskoj lepotici, gradi se hotelski kompleks "Bor Squared" (pripada jednoj od vodećih svetskih grupacija "Karisma Hotels & Resorts") u koji se ugrađuje 4.000m2 ovog tipa zvučne izolacije u debljini od 30mm. Investitor je Vip Casa Invest d.o.o, a izvođač TankMont d.o.o. - oba iz Beograda.

Isporuka podne zvučne izolacije na gradilište je usledila preko čačanskog preduzeća ČA-term d.o.o, koje se, između ostalog, bavi i trgovinom građevinskim materijalima. Ovaj hotelski kompleks će imati 71 smeštajnu jedinicu sa dodatnim kapacitetima u vrlo luksuznom rezidencijalnom delu koji će biti deo kompleksa. Završetak radova i otvaranje kompleksa se očekuje u jesen 2023. godine.

Ružičasta termoizolacija na kontrolnom tornju aerodroma "Nikola Tesla"

Austrotherm d.o.o. je do sada isporučio ogromne količine svojih termoizolacionih ploča od ekstrudiranog polistirena (Austrotherm XPS TOP 30 i Austrotherm XPS TOP P) za veliki projekat sanacije i dogradnje beogradskog aerodroma "Nikola Tesla". Samo u novom kontrolnom tornju i u pripadajućem aneks-objektu je ugrađeno oko 1.000m2 prepoznatljive ružičaste termoizolacije debljine i do 24cm (dvoslojno, s obzirom da je 12cm maksimalna debljina XPS-ploča koje se proizvode u fabrici u Nišu).

Aerodrom Nikola Tesla, kontrolni toranj (Foto: Austrotherm)

Izvođač radova i direktan partner proizvođača termoizolacije na izdvojenom projektu tornja i aneksa je Energoprojekt Visokogradnja a.d. Investitor ovih radova je SMATSA d.o.o. - Kontrola letenja Srbije i Crne Gore, preduzeće koje je osnovano 2003. godine nakon proglašenja Državne zajednice SiCG, a koje je 3.12.2012, šest i po godina nakon razdruženja, odnosno osamostaljenja dve novonastale države, sporazumom Vlade Srbije i Vlade Crne Gore potvrdilo kontinuitet pružanja usluga u vazdušnom prostoru dve države.  

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


AUSTROTHERM-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


BAUMIT
BAUMIT
BEOGRAD-KALUĐERICA
www.baumit.rs

BAUDER
BAUDER
NOVI BEOGRAD
www.bauder.rs

TUPLEX SRB
TUPLEX SRB
BEOGRAD-ZEMUN
www.tuplex.rs

XELLA SRBIJA
XELLA SRBIJA
LAZAREVAC-VREOCI
www.xella.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Toza 21.03.2023.
Ja sam čuo da se masovno iseljavaju i proda...
Mirko 21.03.2023.
Interesantno je da niko nije objavio sliku ...
Сретен 21.03.2023.
Ко паркира ауто у подруму!?

;