PRIJAVA-468X60-BANNER
G4S SECURE SOLUTIONS
G4S SECURE SOLUTIONS
11010 BEOGRAD, SRB
BULEVAR PEKA DAPČEVIĆA 32

011 2097 900, CENTRALA
011 2097 935, MARKETING
011 2097 900

G4S SECURE SOLUTIONS

G4S u Srbiji broji oko 3.500 zaposlenih a nakon ovogodišnje akvizicije od strane Allied Universal®, taj broj na globalnom nivou iznosi više od 800.000 članova liderskog tima u industriji bezbednosti. Dok govorimo o ovoj zaista impresivnoj brojci, ne smemo zaboraviti da su ti ljudi nosioci man-tech pristupa zasnovanog na inovacijama i tehničkim sistemima bezbednosti.

Sve svoje (integrisane) sisteme zaštite G4S implementira kako bi krajnjem korisniku, poslužili kao šesto čulo i/ili treće oko. Tu podršku pruža kroz sisteme detekcije provale, požara i sisteme video nadzora. Ko su klijenti? Vi i vaše vrednosti. Bezbednim čine stambene, poslovne, maloprodajne, magacinske i industrijske objekte, školske ustanove, pa čak i aerodrome, tunele, železnice, kao i svu drugu pokretnu i nepokretnu imovinu. Naime, G4S može proceniti rizike i predložiti modalitete zaštite svega što je Vama vredno.

Ukoliko želite da obezbedite svoj stambeni prostor ili maloprodajni objekat, verujte, niste prvi. G4S u Srbiji pod nadzorom ima preko 5.000 objekata koje štiti 24 sata dnevno, 365 dana u godini, bez prestanka. Kako bi to obezbedili i u toku pandemije, opremili su back-up operativni centar: Oni čine sve što je u njihovoj moći da zaštite zaposlene i svoj prostor a u slučaju da se pojavi potreba, aktivira se nova lokacija kako ne bi došlo do prekida pružanja usluge. Spremno dočekuju svaki rizik.

Nedavno su učestvovali u realizaciji projekata u domenu tehničkih sistema zaštite baziranih na tzv. "smart" aplikacijama. Tokom realizacije su se susreli sa "šarenolikim" odabirom opreme i sistema, neretko nailazeći na redundantne funkcionalnosti, ali i na nepremostive probleme tokom integracije u nadzorni centar. Na projektu je odabrano više vendora opreme, više izvođača i svako je bio zadužen za svoj deo, a niko za opštu funkcionalnost. Pogrešan dizajn vodi u pogrešno izvođenje - instalacija je pogrešna pa samim tim i primena; želja za uštedama po svaku cenu i nepoznavanje industrije tehničkih sistema zaštite je investitora odvela u pravcu kupovine miksa brendova opreme koji nisu kompatibilni ni komplementarni, što je sve dovelo do otežane praktične upotrebe i kasnijeg održavanja sistema. Pojedinačno, investitor je uštedeo na svakom sistemu, ali je ukupan trošak (total cost of ownership) bio veći, i investiciono, a i kroz održavanje. Takve odluke su uticale i na određivanje obima posla fizičkog obezbeđenja - manje funkcionalan sistem tehničke zaštite obično znači potrebu za većim brojem službenika obezbeđenja. Na kraju - skuplje nego što je zaista moralo da bude.