INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

G4S Adria Security Summit

02.11.2021. | Gradjevinarstvo.rs

G4S na ovogodišnjem Adria Security Summit-u: Pokazali smo inovativni i multidisciplinarni pristup bezbednosnim rešenjima.

G4S  Adria Security Summit

G4S  Adria Security Summit (Foto: G4S)

O G4S ADRIA SECURITY SUMMIT-U

Najveći regionalni događaj u oblasti bezbednosti, Adria Security Summit, ove godine održan je baš u Beogradu. Uprkos pandemiji, a uz velike mere zaštite, okupio se veliki broj aktera u industriji bezbednosti: Proizvođači, distributeri, instalateri i integratori sistema, konsultanti i krajnji korisnici sa svih tržišta prisustvovali su razmeni znanja i iskustva, na jednom mestu. Događaj je poslužio idealna platforma za upoznavanje sa trenutnim stanjem u sektoru bezbednosti na kom je i G4S prikazao svoj jedinstveni koncept i dao konkretne odgovore na sve što je potrebno da klijenti znaju (i urade) kako bi zaštitili svoje poslovanje i imovinu.

Naime, G4S je već na svom štandu pokazala inovativni pristup bezbednosnim rešenjima postavljanjem Igigi marketinške platforma za kupce. Šta on predstavlja? Igigi omogućava trgovcima i dobavljačima da značajno poboljšaju rezultat svojih maloprodajnih aktivnosti obezbeđivanjem tačnog uvida u ponašanje kupaca u realnom vremenu i interaktivnog ciljanog oglašavanja. Igigi prepoznaje vaše lice i kretanje i direktno komunicira sa kupcima. Igigi je najnovije digitalno pojačanje našem timu. Danju savetima pomaže, noću vas čuva oštrim vidom i sluhom.

Radi tako što automatski detektuje osobu u vidnom polju ili detektuje neočekivane zvukove koje čuje... na osnovu taga podiže alarm i šalje ga našem AM centru. Namenjen je dominantno za maloprodajne objekte, ali se može koristiti u čekaonicama, liftovima...
Nije namenjen za privatne objekte.

Baš ovakav, multidisciplinaran pristup, učinio je da i dva panela budu posećena do poslednjeg mesta. Prvi panel pod nazivom “Koliko biste platili za svoj novac?” bio je posvećen upravljanju gotovinom. Prisutnima su ukazali na  činjenicu da u svetu evoluirajućih bezbednosnih rizika, ljudi često zaboravljaju da je usklađenost standardima i procedurama suštinski deo kontinuiteta poslovanja. 

G4S  Adria Security Summit

G4S  Adria Security Summit (Foto: G4S)

Drugi panel, pod nazivom "Prava cena jeftinog" bila je posvećena integrisanim sistemima zaštite. Vrtoglava ekspanzija u građevinskom sektoru je omogućila primenu najnovijih tehnologija svih struka, pa tako i u oblasti tehničkih bezbednosnih sistema. U praksi srećemo dosta dobrih primera sagledavanja i rešavanja rizika koji postoje, ali smo svedoci i "ušteda" na pogrešan način.

Ovom kompleksnom temom smo se detaljno pozabavili i govorili o odabiru adekvatne opreme, primeni tehničkih rešenja u strateškim infrastrukturnim projektima, ali i o konceptu pametnih gradova i prateće infrastrukture i potrebe za njenom dostupnošću u svakom trenutku. Moderator Marko Šukilović, CPP, direktor poslovnog razvoja u kompaniji G4S, započeo je diskusiju ističući da se u procesu tendera mora voditi računa da se ne radi o tome kakav sistem bezbednosti kupujete, već šta želite da on radi za vas.

Celu vest pročitajte na: https://www.g4s.com/sr-rs/media-centre/g4s-news/2022/02/03/g4s-adria-security-summit 

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;