PRIJAVA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Pametne brave koje znaju kada vrata ostanu otvorena

10.10.2017. | Nick Lavars | New Atlas

Godine 2013. startup iz oblasti sigurnosti pod nazivom „August“ privukao je pažnju s nizom pametnih brava koje su otvarale vrata kada se korisnik približavao sa odgovarajućim iPhone uređajem. Kompanija se sada vratila sa novom generacijom umreženih brava, koje uključuju podršku glasovnih asistenata „Alexa“ i „Siri“, zajedno sa senzorom koji vas upozorava kada ostavite jednu bravu otključanu.

Slika 1. „August“ pametna brava (foto: August)

Serija pametnih brava „August“ nalazi se u unutrašnjosti standardnih vrata, ostavljajući spoljnu bravu nepromenjenu, tako da se u svakom trenutku i dalje može koristiti redovni stari ključ. Ovo suštinski omogućava vlasnicima da koriste svoj telefon kao ključ, pa se vrata automatski zaključaju kada izađete sa njim u džepu, a zatim ponovo otključaju kada se vratite.

Slika 2. „August“ pametna brava (foto: August)

Nova generacija donosi „August Smart Lock“ i skuplju verziju „August Smart Lock Pro“. Obe dolaze sa „DoorSense“, odnosno senzorom ugrađenim u bravu koji služi za otkrivanje da li su vrata pravilno zatvorena ili ne i obaveštavaju korisnika o tome putem nejgovog  pametnog telefona.

Slika 3. „August Doorsense“  (foto: August)

„Pro“ verzija dolazi sa nekoliko dodatnih zvona i pištanja, pored kružnog, kompaktnijeg dizajna. On dolazi sa „August Connect Wi-Fi Bridge“ kako bi se priključio na kućni wifi i omogućilo korisnicima da daljinski zaključavaju i otključavaju vrata. Upozoriće korisnike ukoliko su vrata ostala otvorena u toku određenog vremena i mogu se integrirsati i sa nekim kućnim alarmnim sistemima kroz „Z-Wave Plus“ komunikacijski protokol.

Slika 4. „August“ pametna brava (foto: August)

Oba uređaja su u mogućnosti da rade sa glasovnim asistentima kao što su „Amazon Alexa“ i „Google Assistant“, mada vlasnici jeftinije verzije moraju da kupe „Connect Wi-Fi Bridge“ odvojeno (ovo takođe omogućava daljinsko zaključavanje).

Slika 5. „August Doorsense“  (foto: August)

Za novu verziju „August“ je takođe predstavio i novi sistem kamere i zvona na vratima - „August Doorbell Cam Pro“. Ovaj sistem snima u punoj boji HD video zapis i sadrži ugrađeni reflektor, omogućava dvosmernu komunikaciju sa gostima (ukoliko se želi) i režim detekcije pokreta pod nazivom „HindSight“. Snima se video nekoliko sekundi unapred ukoliko se otkrije kretanje kako bi se obezbedilo da ništa važno ne promakne.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;