Pametne brave koje znaju kada vrata ostanu otvorena

10.10.2017. | Nick Lavars | New Atlas

Godine 2013. startup iz oblasti sigurnosti pod nazivom „August“ privukao je pažnju s nizom pametnih brava koje su otvarale vrata kada se korisnik približavao sa odgovarajućim iPhone uređajem. Kompanija se sada vratila sa novom generacijom umreženih brava, koje uključuju podršku glasovnih asistenata „Alexa“ i „Siri“, zajedno sa senzorom koji vas upozorava kada ostavite jednu bravu otključanu.

Slika 1. „August“ pametna brava (foto: August)

Serija pametnih brava „August“ nalazi se u unutrašnjosti standardnih vrata, ostavljajući spoljnu bravu nepromenjenu, tako da se u svakom trenutku i dalje može koristiti redovni stari ključ. Ovo suštinski omogućava vlasnicima da koriste svoj telefon kao ključ, pa se vrata automatski zaključaju kada izađete sa njim u džepu, a zatim ponovo otključaju kada se vratite.

Slika 2. „August“ pametna brava (foto: August)

Nova generacija donosi „August Smart Lock“ i skuplju verziju „August Smart Lock Pro“. Obe dolaze sa „DoorSense“, odnosno senzorom ugrađenim u bravu koji služi za otkrivanje da li su vrata pravilno zatvorena ili ne i obaveštavaju korisnika o tome putem nejgovog  pametnog telefona.

Slika 3. „August Doorsense“  (foto: August)

„Pro“ verzija dolazi sa nekoliko dodatnih zvona i pištanja, pored kružnog, kompaktnijeg dizajna. On dolazi sa „August Connect Wi-Fi Bridge“ kako bi se priključio na kućni wifi i omogućilo korisnicima da daljinski zaključavaju i otključavaju vrata. Upozoriće korisnike ukoliko su vrata ostala otvorena u toku određenog vremena i mogu se integrirsati i sa nekim kućnim alarmnim sistemima kroz „Z-Wave Plus“ komunikacijski protokol.

Slika 4. „August“ pametna brava (foto: August)

Oba uređaja su u mogućnosti da rade sa glasovnim asistentima kao što su „Amazon Alexa“ i „Google Assistant“, mada vlasnici jeftinije verzije moraju da kupe „Connect Wi-Fi Bridge“ odvojeno (ovo takođe omogućava daljinsko zaključavanje).

Slika 5. „August Doorsense“  (foto: August)

Za novu verziju „August“ je takođe predstavio i novi sistem kamere i zvona na vratima - „August Doorbell Cam Pro“. Ovaj sistem snima u punoj boji HD video zapis i sadrži ugrađeni reflektor, omogućava dvosmernu komunikaciju sa gostima (ukoliko se želi) i režim detekcije pokreta pod nazivom „HindSight“. Snima se video nekoliko sekundi unapred ukoliko se otkrije kretanje kako bi se obezbedilo da ništa važno ne promakne.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 08.01.2021.
Možete li mi zamjeniti lezaj u pumpe grunst...
Zvonko 05.01.2021.
Pa godina 2020 je prosla, ja zivim na zapad...
Darko 05.01.2021.
Kada bi se odbili svi zahtevi za legalizaci...
Ivana 04.01.2021.
Idealno resenje za kucne uslove,molim vas k...
cica 29.12.2020.
Od ovih 20 do 30 postrojenja bilo bi lepo k...