PRIJAVA-468X60-BANNER

G4S prezentovao koncept pametnih gradova na Zlatiboru

07.06.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Inovacioni biznis centar Zlatibor, uz podršku opštine Čajetina i u saradnji sa G4S kompanijom, 6. juna 2023. godine organizovao je prezentaciju koncepta smart city. Koncept pametnih gradova (smart city) predstavlja nastavak tehnološkog razvoja novog doba koji podrazumeva implementaciju inovativnih elemenata, procesa i sistema sa težnjom ka apsolutnoj digitalizaciji urbanih sredina.

 Koncept pametnih gradova

Koncept pametnih gradova (Foto: G4S)

Ideja, koja je kod nas još uvek u razvoju, jeste da urbane celine spojem informatičke i komunikacijske tehnologije u različitim infrastukturnim sistemima postignu nivo maksimalne efikasnosti, održivosti i sigurnosti.

Senzori, mreže, analitički alati koji prikupljaju i obrađuju različite podatke iz oblasti saobraćaja, energetike, upravljanja otpadom, stanja u oblasti životne sredine, zdravstene zaštite i kvaliteta života građana čine okosnicu koncepta smart city. Ovako prikupljeni podaci predstavljaju inicijalni signal za reakciju nadležnih službi koje za rezultat treba da imaju obezbeđivanje uslova za život građana na najvišem nivou.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


G4SSECURESOLUTIONS-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;