IZOLACIJA-468X60-BANNER

Ljig traži 23 miliona dinara za sanaciju štete od poplava

08.05.2014. | Tanjug

Opština Ljig uputila je Vladi Srbije molbu za pomoć u iznosu oko 23 miliona dinara, za sanaciju štete od poplava koje su zadesile ovo područje, a u 12 mesnih zajednica u kojima je bilo uvedeno vanredno stanje danas je, na predlog štaba za vanredne situacije i predsednika Miodraga Starčevića, ono ukinuto, izjavio je načelnik ljiške opštinske uprave, Stevo Vranešević.

- Voda je, prema proceni stručne komisije, nanela štetu usevima oko 10 miliona dinara, a od kultura su najviše stradale pšenica i kukuruz - rekao je Vranešević za Tanjug.

Kako kaže, postoje parcele gde je bujica poljoprivredne kulture potpuno uništila. Prema rečima Vraneševića, samo u selima Jajčić je 29 hektara bilo pod vodom, u Liplju 26 i Moravcima 27 hektara.

Kada je u pitanju infrastruktura, on navodi da su uglavnom oštećeni opštinski putevi, a ukupna šteta je procenjena na 12,9 miliona dinara.

- Najkritičnije stanje je u MZ Paležnica gde se, mada nije oštećen asfalt, voda toliko primakla i uništila betonske branike, pa postoji opasnost da strada put - rekao je Vranešević.

Što se tiče stambenih i pomoćnih objekata u ljiškoj opštini, u tri je prodrla voda, međutim, štete nisu velike, osim što je jednoj porodici u Gukošu predloženo iseljenje zbog pojave klizišta, što oni nisu prihvatili.

- Njima je ugrožena kuća od klizišta, a mi ćemo veoma brzo uraditi fizičku zaštitu kako bi se voda, koja se sliva sa brda, preusmerila i ne bi ugrožavala ovu porodicu - kaže Vranešević.

On je izrazio očekivanje da će Vlada Srbije pomoći opštini Ljig u skladu sa svojim mogućnostima, kako bi se prevazišla nastala teška situacija.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;