INFONET-468X60-BANNER

Rekonstrukcija barske pruge iz ruskog kredita u 2016. (video)

12.03.2014. | Tanjug

Rekonstrukcija i modernizacija pruge Beograd-Bar kroz Srbiju iz ruskog kredita počeče krajem 2015. ili početkom 2016. godine na deonici Beograd-Vrbnica, najavio je generalni direktor "Železnica Srbije", Dragoljub Simonović.

- Izrada projektne dokumentacije je započela i trebalo bi da bude završena sredinom naredne godine, nakon čega kreću pripreme za početak rekonstrukcije barske pruge – rekao je Simonović, koji je obišao železničke stanice u Požegi i Užicu u okviru programa posete svim većim železničkim stanicama i čvorovima u Srbiji.

Sredstva za rekonstrukciju obezbeđena su iz međunarodnih kredita, rekao je on i dodao da će projektovane brzine na toj pruzi biti vraćene, biće poboljšani putni prelazi koji su u jako lošem stanju i predstavljaju problem za bezbednost saobraćaja, a biće obnovljen i komandni centar na toj deonici.

Simonović je kazao da je svestan da srpske železnice kasne mnogo za standardima EU, i ocenio da je za to krivo prethodno rukovodstvo tog javnog preduzeća.

- Pre četiri godine nije povučeno 1,4 milijarde evra međunarodnih kredita. Ja sam te kredite podstakao prošle godine i prva realizacija tih para biće ove godine na deonici Beograd-Pančevo. Od juna će se raditi i tri deonice na Koridoru 10, a krajem godine desni kolosek Velika Plana-Mala Krsna, i onda prelazimo na Koridor 11 – naveo je on.

Prema njegovim rečima, ove aktivnosti rezultiraće time da za dve do tri godine srpskim prugama vozovi idu brzinama od 120 do 160 kilometara na sat.

Simonović je u razgovoru sa gradonačelnikom Užica Sašom Miloševićem dogovorio realizaciju projekta nadvožnjaka u Zlakusi, i izgradnju prelaza u Gorjanima za potrebe fabrike otpadnih voda koja je u izgradnji.

)

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;