Rekonstrukcija barske pruge iz ruskog kredita u 2016. (video)

12.03.2014. | Tanjug

Rekonstrukcija i modernizacija pruge Beograd-Bar kroz Srbiju iz ruskog kredita počeče krajem 2015. ili početkom 2016. godine na deonici Beograd-Vrbnica, najavio je generalni direktor "Železnica Srbije", Dragoljub Simonović.

- Izrada projektne dokumentacije je započela i trebalo bi da bude završena sredinom naredne godine, nakon čega kreću pripreme za početak rekonstrukcije barske pruge – rekao je Simonović, koji je obišao železničke stanice u Požegi i Užicu u okviru programa posete svim većim železničkim stanicama i čvorovima u Srbiji.

Sredstva za rekonstrukciju obezbeđena su iz međunarodnih kredita, rekao je on i dodao da će projektovane brzine na toj pruzi biti vraćene, biće poboljšani putni prelazi koji su u jako lošem stanju i predstavljaju problem za bezbednost saobraćaja, a biće obnovljen i komandni centar na toj deonici.

Simonović je kazao da je svestan da srpske železnice kasne mnogo za standardima EU, i ocenio da je za to krivo prethodno rukovodstvo tog javnog preduzeća.

- Pre četiri godine nije povučeno 1,4 milijarde evra međunarodnih kredita. Ja sam te kredite podstakao prošle godine i prva realizacija tih para biće ove godine na deonici Beograd-Pančevo. Od juna će se raditi i tri deonice na Koridoru 10, a krajem godine desni kolosek Velika Plana-Mala Krsna, i onda prelazimo na Koridor 11 – naveo je on.

Prema njegovim rečima, ove aktivnosti rezultiraće time da za dve do tri godine srpskim prugama vozovi idu brzinama od 120 do 160 kilometara na sat.

Simonović je u razgovoru sa gradonačelnikom Užica Sašom Miloševićem dogovorio realizaciju projekta nadvožnjaka u Zlakusi, i izgradnju prelaza u Gorjanima za potrebe fabrike otpadnih voda koja je u izgradnji.

)

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Marko 14.04.2021.
Kako se prijaviti za zamenu stolarije na ku...
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...