INFONET-468X60-BANNER

"IMAO" d.o.o. iz Slovačke gradi fabriku za preradu otpada u Adi

04.03.2014. | Opština Ada

"Biogas BPP" d.o.o. iz Bačkog Petrovca, kao filijala združene grupe iz Slovačke u Srbiji, u roku od osam do deset meseci izgradiće pogon za preradu otpada u Adi, u krugu smetlišta, gde će se od otpada i biomase proizvoditi električnu struju i biogas. Sporazum o investiciji su potpisli u ponedeljak u Adi Ivan Palenkaš, direktor kompanije "Biogas BPP" i Zoltan Bilicki, predsednik opštine Ada

- Slovački investitor će u roku od osam do deset meseci izgraditi postrojenje za preradu otpada u Adi, korišćenjem takve ekološke tehnologije, koja je validna i u Evropskoj uniji, i ispunjava sve zahteve. Pogon za preradu otpada će biti izgrađen na parceli površine 1,85 hektara, u krugu postojećeg smetlišta – objašnjava Zoltan Bilicki.

Značajno je to da će ovim projektom ađanska opština za naredni vremenski period rešiti problem upravljanja otpadom. Naime, u roku od nekoliko godina, svaka opština će morati da sanira svoja smetlišta. Nakon toga, sa područja opštine Ada bi trebalo otpad transportovati na smetlište u Kikindi, što bi za stanovništvo predstavljao dodatne troškove. Ovom investicijom taj trošak se eliminiše.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;