"IMAO" d.o.o. iz Slovačke gradi fabriku za preradu otpada u Adi

04.03.2014. | Opština Ada

"Biogas BPP" d.o.o. iz Bačkog Petrovca, kao filijala združene grupe iz Slovačke u Srbiji, u roku od osam do deset meseci izgradiće pogon za preradu otpada u Adi, u krugu smetlišta, gde će se od otpada i biomase proizvoditi električnu struju i biogas. Sporazum o investiciji su potpisli u ponedeljak u Adi Ivan Palenkaš, direktor kompanije "Biogas BPP" i Zoltan Bilicki, predsednik opštine Ada

- Slovački investitor će u roku od osam do deset meseci izgraditi postrojenje za preradu otpada u Adi, korišćenjem takve ekološke tehnologije, koja je validna i u Evropskoj uniji, i ispunjava sve zahteve. Pogon za preradu otpada će biti izgrađen na parceli površine 1,85 hektara, u krugu postojećeg smetlišta – objašnjava Zoltan Bilicki.

Značajno je to da će ovim projektom ađanska opština za naredni vremenski period rešiti problem upravljanja otpadom. Naime, u roku od nekoliko godina, svaka opština će morati da sanira svoja smetlišta. Nakon toga, sa područja opštine Ada bi trebalo otpad transportovati na smetlište u Kikindi, što bi za stanovništvo predstavljao dodatne troškove. Ovom investicijom taj trošak se eliminiše.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
PERA 17.04.2021.
Kada I gde mogu da konkurisem
Milan 17.04.2021.
Ljudi, prvo pažljivo pročitajte vest pa ond...
Sasa 17.04.2021.
Molim vas obavestite kad je prijava za subv...
Latinka 16.04.2021.
Gde mogu da se prijavim za stolariju pošto ...
Milica Pozega 15.04.2021.
Zelim da me obavestite kad igde da se prija...