INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Beograd: Na Voždovcu obnovljeno 14 parkova u planu još deset

04.03.2014. | BeoInfo

Na predlog najmlađih sugrađana naselja Braće Jerković opština Voždovac pokrenula je inicijativu uređenja zelenih površina i obnove dečjih igrališta. U saradnji sa JKP "Zelenilo Beograd" obnovljeno je 14 parkova, a u planu je još deset.

Prema rečima Aleksandra Savića, predsednika opštine Voždovac napravljen je plan po kome se vrši sanacija parkova na teritoriji opštine. U nekim parkovima radovi su završeni, a kako konstanto stižu novi predlozi građana o dopunskim sportskim aktivnostima dece na saniranim igralištima radovi na pojedinim lokacijama još uvek su u toku.

- Današnja akcija je jedna u nizu uređivanja zelenih površina i prakova na teritoriji opštine Voždovac. U odnosu na zahteve građana i finansijske mogućnosti opštine izlazimo u susret mališanima i obnavljamo zapuštena igrališta – objasnio je Savić.

Tim povodom, opština Voždovac u saradnji sa gradom uredila je parkove na 14 lokacija. Postavljeni su rekviziti za igru, klupe i đubrijere. Nadležni iz JKP "Zelenilo Beograd" uredili su zelene površine i obrezali šiblje oko obnovljenih igrališta.

- Sada će na ovim mestima deca, kao i njihovi roditelji kvalitetnije i bezbrižnije da provode vreme. Ovu akciju komšije su prihvatile sa oduševljenjem, te opština Voždovac namerava da uredi parkove i zelene površine na još 10 lokacija – istakao je Savić.

Obilasku uređenih parkova u naselju Braće Jerković prisustvovali su Aleksandar Mirković, predsednik Skupštine opštine Voždovac i član veća Miloš Stojanović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;