IZOLACIJA-468X60-BANNER

Novi Sad: Cevi stižu i do Nemanovaca

19.02.2014. | Novosti

Stanovnici Nemanovaca, Pejićevih salaša, a takođe i naselja Kamenjar 5 i Kamenjar 6, mogu ove godine očekivati rešenje problema snabdevanja pitkom vodom. U JKP "Vodovod i kanalizacija", naime, najavili su da će ulaganjem 60 miliona dinara u ovoj godini rešiti problem vodosnabdevanja ovih naselja.

U "Vodovodu i kanalizaciji", takođe, navode kako je mali broj prigradskih naselja koja već nisu priključena na vodovodni sistem, a da se očekuje da će to pitanje i u njima u najskorije vreme biti rešeno.

- Rekonstruisaćemo, takođe, i sedam kilometara dotrajale vodovodne mreže u Stepanovićevu i za taj posao je namenjeno 35 miliona dinara – kažu u "Vodovodu i kanalizaciji". - Planiramo da ove godine bude priveden kraju i glavni projekat završetka izgradnje vodovodne mreže viših delova Popovice.

U "Vodovodu i kanalizaciji" dodaju kako ni novosadske ulice neće biti zanemarene u poslovima vezanim za vodosnabdevanje.

- Za projektovanje, gradnju i rekonstrukciju vodovodne mreže u ovoj godini planirano je da se odvoji oko 148 miliona dinara – preciziraju u ovom gradskom komunalnom preduzeću. - Rekonstruisaćemo vodovodnu mrežu na desetak lokacija, a izdvajaju se radovi u ulicama Janka Čmelika, Antona Čehova, Vojvođanskih brigada, Dositejevoj i ulicama Dinka Šimunovića i Mažuranićevoj.

Pored toga, objašnjavaju u ovom preduzeću, vodovodna mreža će biti obnovljena i u ulicama Pavla Simića, Banatskoj, Filipa Filipovića, Ložioničkoj, Braće Mogin i drugim ulicama na teritoriji grada i prigradskih naselja.

Stanje vodovodne mreže, kako dodaju u "Vodovodu i kanalizaciji", može se opisati kao zadovoljavajuće, ali je daleko od toga da nema prostora za njeno unapređenje.

- Gubici na vodovodnoj mreži su predanim radom naših stručnjaka svedeni na nivo ispod republičkog proseka – ističu u ovom preduzeću. - Situacija je takva da ograničena sredstva koja imamo na raspolaganju moramo ravnomerno ulagati u sve delove, što vodovodnog što kanalizacionog sistema, tako da smo daleko od teorijske postavke od pet odsto rekonstruisane vodovodne mreže godišnje.

Rezultati

JKP "Vodovod i kanalizacija" je, podsećamo, prošle godine, izgradilo i rekonstruisalo više od 50 kilometara vodovodne i kanalizacione mreže. Postavljeno je, takođe i više od 25 kilometara priključaka, a to znači da je vodu ili kanalizaciju dobilo oko 2.000 domaćinstava, odnosno više od 8.000 Novosađana.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...
Dragan 06.07.2022.
Šta je pojednostavljeno kad imate "prikačen...

;