Završetak izgradnje topionice najvažniji zadatak RTB-a (video)

08.01.2014. | Tanjug

Završetak izgradnje nove topionice i Fabrike sumporne kiseline najvažniji je zadatak RTB-a Bor u 2014. godini, izjavio je generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski. Na gradilište je stigla sva potrebna oprema, a do sada je završena montaža više od polovine delova.

Građevinski radovi napreduju dogovorenim tempom, tako da se očekuje da ovaj zadatak bude ispunjen i topionica bude završena ove godine.

- I pored svih poteškoća, na gradilištu nove topionice rade 202 radnika, bez obzira na hladno vreme. Iako smo imali problema sa projektovanjem, dobijanjem dozvola, obezbedenjem finansijskih sredstava i problema koji se pojavljuju u toku radova, ovo je i dalje jedno od najvecih gradilišta u Srbiji i na Balkanu – rekao je Spaskovski. - Podsećam da smo odlučili da u toku gradnje nove, stara topionica radi i do poslednjeg dana će se projekat nove topionice dorađivati i menjati. Ubeđen sam da ćemo i pored poteškoća na svim planovima, zavrsiti topionicu ove godine, dobiti veće ekonomske efekte i ono što je najvažnije, čisto nebo iznad Bora.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...