INFONET-468X60-BANNER

Završetak izgradnje topionice najvažniji zadatak RTB-a (video)

08.01.2014. | Tanjug

Završetak izgradnje nove topionice i Fabrike sumporne kiseline najvažniji je zadatak RTB-a Bor u 2014. godini, izjavio je generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski. Na gradilište je stigla sva potrebna oprema, a do sada je završena montaža više od polovine delova.

Građevinski radovi napreduju dogovorenim tempom, tako da se očekuje da ovaj zadatak bude ispunjen i topionica bude završena ove godine.

- I pored svih poteškoća, na gradilištu nove topionice rade 202 radnika, bez obzira na hladno vreme. Iako smo imali problema sa projektovanjem, dobijanjem dozvola, obezbedenjem finansijskih sredstava i problema koji se pojavljuju u toku radova, ovo je i dalje jedno od najvecih gradilišta u Srbiji i na Balkanu – rekao je Spaskovski. - Podsećam da smo odlučili da u toku gradnje nove, stara topionica radi i do poslednjeg dana će se projekat nove topionice dorađivati i menjati. Ubeđen sam da ćemo i pored poteškoća na svim planovima, zavrsiti topionicu ove godine, dobiti veće ekonomske efekte i ono što je najvažnije, čisto nebo iznad Bora.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;