INFONET-468X60-BANNER

Bar: Počinje gradnja graničnog kontrolnog punkta

12.12.2013. | Vijesti

Postavljanje kamena temeljca za izgradnju objekta za veterinarsku i fitosanitarnu kontrolu u Luci Bar predstavlja važan korak koji vodi ka uspostavljanju evropskih standarda i jačanju procedura značajnih za poljoprivredne proizvođače, saopštio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Petar Ivanović. On je zajedno sa predstavnicima "Svetske banke" i predsednikom Opštine Bar, Žarkom Pavićevićem, postavio u Luci Bar kamen temeljac za izgradnju objekta za veterinarsku i fitosanitarnu kontrolu.

 

To će biti prvi granični kontrolni punkt za izvoz mesa i prerađevina od mesa, veterinarsku i fitosanitarnu kontrolu proizvoda po evropskim standardima u Crnoj Gori. Prema rečima ministra, gradnja objekta bi trebalo da bude završena za šest do šest i po meseci.

Investicija vredna 400 hiljada evra sprovodi se kroz Projekat institucionalnog razvoja i jačanja poljoprivrede (MIDAS), koji realizuje Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa "Svetskom bankom". Pre postavljanja kamena temeljca, u Opštini Bar je potpisan ugovor sa predstavnicima izvođača radova, firmom "Bast" i nadzornim preduzećem za izgradnju objekta.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;