INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kinezi krajem godine počinju radove na Koridoru 11

05.12.2013. | Tanjug

Predstavnici kineske Šandong haj-spid grupe najavili su u Obrenovcu da će se krajem godine uključiti u izgradnju Koridora 11. Kineska kompanija je potpisala ugovor sa Vladom Srbije o izgradnji auto-puta od Obrednovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga.

- Po ugovoru rok za završetak radova je 37 meseci, a dobili smo uveravanja od predstavnika kompanije da će se sa radovima početi krajem godine. Mislim da je početak radova značajna stvar za Obrenovac, jer će biti angažovana i naša radna snaga – rekao je predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Takođe, tu je i mogućnost budućih razgovora o izgradnji železnice Obrenovac-Beograd, dodao je Čučković, saopštila je opština Obrenovac.

- Mislim da će mnogi skeptici biti razuvereni po izgradnji autoputa, jer smo se danas dogovorili da krenemo u ubrzano projektovanje gradske železnice u trasi auto-puta. To je za Obrenvac nemerljiva dobit – rekao je Čučković.

Prema njegovim rečima, opština Obrenovac je tehničke stvari za realizaciju tog projekta dovela do kraja.

- Apsolutno sva logistika koja je danas dogovorena biće isporučena sa naše strane i bićemo sa njima na terenu 24 časa. Najviše su zainteresovani za lokacije za pohranjivanje njihove mehanizacije, smeštaj ljudi, angažovanje asfaltnih baza i svega onoga što prati realizaciju jednog takvog projekta – rekao je Čučković.

Načelnik Odeljenja za imo vinsko-pravne i stambene poslove Srđan Milosavljević je rekao da će se sledeće nedelje održati sastanak sa inženjerima kineske kompanije.

- Sledeće nedelje će njihovi inženjeri tačno reći odakle bi trebalo i da li će na više etapa otpočeti izgradnja auto-puta. Oni su spremni da počnu sa radovima za dve, tri nedelje – rekao je on.

Milosavljević je kazao da je ostalo još da se isplate naknade vlasnicima eksproprisanog zemljišta.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;