PRIJAVA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kinezi krajem godine počinju radove na Koridoru 11

05.12.2013. | Tanjug

Predstavnici kineske Šandong haj-spid grupe najavili su u Obrenovcu da će se krajem godine uključiti u izgradnju Koridora 11. Kineska kompanija je potpisala ugovor sa Vladom Srbije o izgradnji auto-puta od Obrednovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga.

- Po ugovoru rok za završetak radova je 37 meseci, a dobili smo uveravanja od predstavnika kompanije da će se sa radovima početi krajem godine. Mislim da je početak radova značajna stvar za Obrenovac, jer će biti angažovana i naša radna snaga – rekao je predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Takođe, tu je i mogućnost budućih razgovora o izgradnji železnice Obrenovac-Beograd, dodao je Čučković, saopštila je opština Obrenovac.

- Mislim da će mnogi skeptici biti razuvereni po izgradnji autoputa, jer smo se danas dogovorili da krenemo u ubrzano projektovanje gradske železnice u trasi auto-puta. To je za Obrenvac nemerljiva dobit – rekao je Čučković.

Prema njegovim rečima, opština Obrenovac je tehničke stvari za realizaciju tog projekta dovela do kraja.

- Apsolutno sva logistika koja je danas dogovorena biće isporučena sa naše strane i bićemo sa njima na terenu 24 časa. Najviše su zainteresovani za lokacije za pohranjivanje njihove mehanizacije, smeštaj ljudi, angažovanje asfaltnih baza i svega onoga što prati realizaciju jednog takvog projekta – rekao je Čučković.

Načelnik Odeljenja za imo vinsko-pravne i stambene poslove Srđan Milosavljević je rekao da će se sledeće nedelje održati sastanak sa inženjerima kineske kompanije.

- Sledeće nedelje će njihovi inženjeri tačno reći odakle bi trebalo i da li će na više etapa otpočeti izgradnja auto-puta. Oni su spremni da počnu sa radovima za dve, tri nedelje – rekao je on.

Milosavljević je kazao da je ostalo još da se isplate naknade vlasnicima eksproprisanog zemljišta.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ODRŽIVA-ARHITEKTURA-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
slavica 24.09.2022.
Konačno jedno stručno objašnjenje, čestitam...
Sky 19.09.2022.
Ako za ovo treba arhitekti veštačka intelig...
Nataša 16.09.2022.
Da li osb ploce mogu da se ušrafe/postave n...
Kupac 16.08.2022.
Meni je veoma teško odabrati pločice. Ja sa...
Crni Gruja 16.08.2022.
Stagnacija rasta gradnje je prevashodno zbo...

;