Kinezi krajem godine počinju radove na Koridoru 11

05.12.2013. | Tanjug

Predstavnici kineske Šandong haj-spid grupe najavili su u Obrenovcu da će se krajem godine uključiti u izgradnju Koridora 11. Kineska kompanija je potpisala ugovor sa Vladom Srbije o izgradnji auto-puta od Obrednovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga.

- Po ugovoru rok za završetak radova je 37 meseci, a dobili smo uveravanja od predstavnika kompanije da će se sa radovima početi krajem godine. Mislim da je početak radova značajna stvar za Obrenovac, jer će biti angažovana i naša radna snaga – rekao je predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Takođe, tu je i mogućnost budućih razgovora o izgradnji železnice Obrenovac-Beograd, dodao je Čučković, saopštila je opština Obrenovac.

- Mislim da će mnogi skeptici biti razuvereni po izgradnji autoputa, jer smo se danas dogovorili da krenemo u ubrzano projektovanje gradske železnice u trasi auto-puta. To je za Obrenvac nemerljiva dobit – rekao je Čučković.

Prema njegovim rečima, opština Obrenovac je tehničke stvari za realizaciju tog projekta dovela do kraja.

- Apsolutno sva logistika koja je danas dogovorena biće isporučena sa naše strane i bićemo sa njima na terenu 24 časa. Najviše su zainteresovani za lokacije za pohranjivanje njihove mehanizacije, smeštaj ljudi, angažovanje asfaltnih baza i svega onoga što prati realizaciju jednog takvog projekta – rekao je Čučković.

Načelnik Odeljenja za imo vinsko-pravne i stambene poslove Srđan Milosavljević je rekao da će se sledeće nedelje održati sastanak sa inženjerima kineske kompanije.

- Sledeće nedelje će njihovi inženjeri tačno reći odakle bi trebalo i da li će na više etapa otpočeti izgradnja auto-puta. Oni su spremni da počnu sa radovima za dve, tri nedelje – rekao je on.

Milosavljević je kazao da je ostalo još da se isplate naknade vlasnicima eksproprisanog zemljišta.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 25.01.2022.
Kod krovne membrane ljudi greše zato što ps...
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...