Švajcarci zainteresovani za obnovu Zvonačke Banje

29.11.2013. | Novosti

U lokalnoj Turističkoj organizaciji veruju da će sudbina uništenog hotela "Mir" u Zvonačkoj banji konačno biti rešena, jer im je ovih dana prispela sasvim konkretna ponuda jednog investitora iz Švajcarske, zainteresovanog ne samo za pomenuti ugostiteljski objekat, već i za razvoj turizma u lečilištu specijalizovanom za takozvane menadžerske bolesti i sve što "pokvari" stres.

- Švajcarci su obišli čitav kraj, oduševio ih je krajolik, a najveće interesovanje pokazali su za samu Banju, koja godinama čami kao neiskorišćeni potencijal – kaže Milan Stamenković, direktor Turističke organizacije u Babušnici. - Osim što bi aktivirali hotel, planiraju i obnovu rehabilitacionog centra, po kojem je ova nerazvijena sredina, svojevremeno, bila poznata i van granica SFRJ.

Inače, sudbinu hotela "Mir" je, pre nekoliko godina, zapečatio pirotski "biznismen" Radoslav Zdravković, vlasnik preduzeća "Hram", koji je zakupio ovo reprezentativno zdanje. Uz obrazloženje da je ugrožena statika objekta koji se nalazi na steni, pa on usled toga polako klizi, skinuo je kompletnu stolariju, keramiku, sistem za centralno grejanje sa kompletnim radijatorima, ograde na terasama...

Nažalost, tokom tih nekoliko meseci, koliko je trajalo ruiniranje hotela, niko od zvaničnika nije reagovao, pa je na kraju ostao samo betonski kostur objekta koji je nekada pripadao UTP "Srbija". Iako je protiv Zdravkovića konačno pokrenut sudski spor, šteta je nenadoknadiva jer je gašenjem hotela "Mir" zamro i turizam u čitavoj Zvonačkoj banji. Na kraju, pre tri godine, hotel je zakupio jedan lokalni biznismen, povratnik iz Nemačke, ali do danas ništa nije urađeno.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...