IZOLACIJA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Zasad ništa od 100 socijalnih stanova na Ljubić keju u Čačku

18.11.2013. | Tanjug

Socijalni stanovi na Ljubić keju u Čačku neće biti izgrađeni ove godine, prema rečima direktora "Gradske stambene agencije", Milana Draškića. Prema projektu izgradnje 1.700 socijalnih stanova u Srbiji, bilo je predviđeno da 124 stana budu izgrađena u Čačku, od čega 100 na lokaciji Ljubić kej kraj toplane i 24 na Obrežu.

- Pripreme za sprovođenje projekta započete su još za vreme prethodnog ministra Olivera Dulića i nastavljene u mandatu aktuelnog ministra građevine i urbanizma, Velimira Ilića. Prošle sedmice na radnom sastanku u Vladi predstavnik Republičke agencije za stanovanje rekao nam je da ministar finansija, Lazar Krstić, nije želeo da ulazi u novo kreditno zaduživanje u narednoj godini kada je u pitanju socijalna stanogradnja – kazao je Draškić u petak (15. novembra 2013. godine).

On napominje da su Grad Čačak i "Gradska stambena agencija" učinili sve što je bilo neophodno za realizaciju projekta, pa su tako završene sve pravne procedure za privođenje nameni odgovarajuće katastarske parcele, a građevinsko zemljište namenjeno izgradnji socijalnih stanova je u potpunosti infrastrukturno opremljeno.

- Ali, kada je trebalo početi sprovođenje projekta, opredeliti sredstva i ući u kreditni aranžman sa Razvojnom bankom Saveta Evrope to se nije dogodilo, pa nam preostaje da u narednom periodu animiramo neke druge institucije i ustanove kako bi se lokacija opredeljena za socijalne stanove iskoristila za te svrhe – objasnio je Draškić.

Direktor Gradske stambene agencije očekuje da će do gradnje na Ljubiću, ipak, doći 2015. godine, kada se prema najavama ministra Krstića očekuje poboljšanje ekonomske situacije i napominje da se uspešno privodi kraju gradnja 24 socijalna stana na Obrežu.

- U toku je poslednja faza, unutrašnji i zanatski radovi, a za Dan grada, 18. decembra, kako je i predviđeno, očekujemo završetak izgradnje. Nadamo se da će istovremeno Vlada Srbije usvojiti uredbu koja će omogućiti da Skupština grada donese odgovarajuće odluke i nakon toga raspiše konkurs i dodeli te stanove – istakao je on.

Draškić je dodao da se useljavanje stanova na Obrežu očekuje u prvoj polovini naredne godine, najverovatnije oko 1. maja.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...
Jovan 03.07.2023.
A kada ce se uraditi parcelizacija zemljist...
DARKO 05.06.2023.
Šta bi sa korupcijom po opštinama gde se ne...

;