INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Zasad ništa od 100 socijalnih stanova na Ljubić keju u Čačku

18.11.2013. | Tanjug

Socijalni stanovi na Ljubić keju u Čačku neće biti izgrađeni ove godine, prema rečima direktora "Gradske stambene agencije", Milana Draškića. Prema projektu izgradnje 1.700 socijalnih stanova u Srbiji, bilo je predviđeno da 124 stana budu izgrađena u Čačku, od čega 100 na lokaciji Ljubić kej kraj toplane i 24 na Obrežu.

- Pripreme za sprovođenje projekta započete su još za vreme prethodnog ministra Olivera Dulića i nastavljene u mandatu aktuelnog ministra građevine i urbanizma, Velimira Ilića. Prošle sedmice na radnom sastanku u Vladi predstavnik Republičke agencije za stanovanje rekao nam je da ministar finansija, Lazar Krstić, nije želeo da ulazi u novo kreditno zaduživanje u narednoj godini kada je u pitanju socijalna stanogradnja – kazao je Draškić u petak (15. novembra 2013. godine).

On napominje da su Grad Čačak i "Gradska stambena agencija" učinili sve što je bilo neophodno za realizaciju projekta, pa su tako završene sve pravne procedure za privođenje nameni odgovarajuće katastarske parcele, a građevinsko zemljište namenjeno izgradnji socijalnih stanova je u potpunosti infrastrukturno opremljeno.

- Ali, kada je trebalo početi sprovođenje projekta, opredeliti sredstva i ući u kreditni aranžman sa Razvojnom bankom Saveta Evrope to se nije dogodilo, pa nam preostaje da u narednom periodu animiramo neke druge institucije i ustanove kako bi se lokacija opredeljena za socijalne stanove iskoristila za te svrhe – objasnio je Draškić.

Direktor Gradske stambene agencije očekuje da će do gradnje na Ljubiću, ipak, doći 2015. godine, kada se prema najavama ministra Krstića očekuje poboljšanje ekonomske situacije i napominje da se uspešno privodi kraju gradnja 24 socijalna stana na Obrežu.

- U toku je poslednja faza, unutrašnji i zanatski radovi, a za Dan grada, 18. decembra, kako je i predviđeno, očekujemo završetak izgradnje. Nadamo se da će istovremeno Vlada Srbije usvojiti uredbu koja će omogućiti da Skupština grada donese odgovarajuće odluke i nakon toga raspiše konkurs i dodeli te stanove – istakao je on.

Draškić je dodao da se useljavanje stanova na Obrežu očekuje u prvoj polovini naredne godine, najverovatnije oko 1. maja.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;