Palančani hoće most preko Dunava

28.10.2013. | Dnevnik

U saopštenju za javnost zamenika predsednika Bačkopalanačke opštine Bojana Radmana ponovo je aktuelizovana ideja izgradnje mosta preko Dunava koji bi veliku reku promostio sa bačke strane između Bačke Palanke i Čelareva, a sa sremske između Neština i Suseka. Nešto ranija SO Bačka Palanka upitila je zvaničnu inicijativu za izgradnju mosta Vladi Republike Srbije, a on je ušao i u planska dokumenta AP Vojvodine.

- Odlučni da realizuju ovu incijativu Bojan Radman, zemenik predsednika opštine, Đorđe Vujičić, direktor direkcije za izgradnju opštine i Vesna Jovicki, narodna poslanica u Skupštini Republike Srbije imali su radni sastanak kod Aleksandra Antića, ministra saobraćaja u Vladi Republike Srbije – kaže se, između ostalog, u saopštenju.

Most bi bio najbolja veza Bačke regije sa Sremom i Republikom Srpskom. Izgradnjom mosta, rečeno je ministru, rešio bi se i veliki komunikacijski problem stanovnika Neština i Vizića, dva sela u Sremu koja administrativno pripadaju Bačkopalanačkoj opštini. Naime, od ulaska Hrvatske u EU pooštren je prelazak dva granična prelaza i četiri kontrole koje meštani ova dva sela treba da prođu kako bi stigli do matične opštine.

Na sastanku je, kaže se, između ostalog, razgovarano i o značaju izgradnje puta Neštin-Erdevik koji ima strateški značaj za Bačkopalanačku ooštinu, ali i za ovaj deo Srbije, Vojvodine i Republike Srpske.

- Kao rezultat sastanka su i čvrste gracije ministra Antića da će on preduzeti sve neophodne radnje da bi se krenulo u izgradnu mosta i puta Neštin-Erdevik – kaže se u saopštenju bačkopalanačke delegacije i dodaje da je usledio i sastanak na operativnom nivou sa rukovodstvom JP "Puteva Srbije".

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...
Miodrag 27.08.2019.
Jedno pitanje. Šta ako je investitor NN lic...
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...