Palančani hoće most preko Dunava

28.10.2013. | Dnevnik

U saopštenju za javnost zamenika predsednika Bačkopalanačke opštine Bojana Radmana ponovo je aktuelizovana ideja izgradnje mosta preko Dunava koji bi veliku reku promostio sa bačke strane između Bačke Palanke i Čelareva, a sa sremske između Neština i Suseka. Nešto ranija SO Bačka Palanka upitila je zvaničnu inicijativu za izgradnju mosta Vladi Republike Srbije, a on je ušao i u planska dokumenta AP Vojvodine.

- Odlučni da realizuju ovu incijativu Bojan Radman, zemenik predsednika opštine, Đorđe Vujičić, direktor direkcije za izgradnju opštine i Vesna Jovicki, narodna poslanica u Skupštini Republike Srbije imali su radni sastanak kod Aleksandra Antića, ministra saobraćaja u Vladi Republike Srbije – kaže se, između ostalog, u saopštenju.

Most bi bio najbolja veza Bačke regije sa Sremom i Republikom Srpskom. Izgradnjom mosta, rečeno je ministru, rešio bi se i veliki komunikacijski problem stanovnika Neština i Vizića, dva sela u Sremu koja administrativno pripadaju Bačkopalanačkoj opštini. Naime, od ulaska Hrvatske u EU pooštren je prelazak dva granična prelaza i četiri kontrole koje meštani ova dva sela treba da prođu kako bi stigli do matične opštine.

Na sastanku je, kaže se, između ostalog, razgovarano i o značaju izgradnje puta Neštin-Erdevik koji ima strateški značaj za Bačkopalanačku ooštinu, ali i za ovaj deo Srbije, Vojvodine i Republike Srpske.

- Kao rezultat sastanka su i čvrste gracije ministra Antića da će on preduzeti sve neophodne radnje da bi se krenulo u izgradnu mosta i puta Neštin-Erdevik – kaže se u saopštenju bačkopalanačke delegacije i dodaje da je usledio i sastanak na operativnom nivou sa rukovodstvom JP "Puteva Srbije".

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Саша 30.06.2020.
Имам проблеме које сте описали. Две куће у...
Darko 22.06.2020.
Težište gužve će se preneti na raskrsnicu K...
Milan 16.06.2020.
Na zgradi u ulici Stanislava Sremčevića 1 u...
Bozo Ristanović 15.06.2020.
U periodu od pet godina nakon izgradnje hid...
Шумадинац 15.06.2020.
Нема разлога да се и јужни део пруге не изг...