PRIJAVA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Auto-put Beograd-Čačak i modernizacija Kostolca B

24.10.2013. | Tanjug

Auto-put od Beograda do Čačka i nastavak druge faze modernizacije termoelektrane i kopova Kostolac B biće prioriteni među zajedničkim projektima sa Kinezima, izjavio Antić. Antić je rekao novinarim da će se više razmatrati i saradanja davanjem koncesija.

- Ono što je bez dileme u ovom trenutku prioritet – to je auto-put od Beograda do Čačak i to deonice od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga za koje je već potpisan sporazum sa Kinom i obezbeđen je preferencijalni kredit od 333 miliona dolara – istakao je on.

Za izgradnju te deonice je već potpisan ugovor sa kineskom Šandong haj-spid grupom. Takođe, prioritet je i nastavak druge faze modernizacije termoelektrane i kopova Kostolac B, dodao je je ministar.

- Mislim da ćemo taj posao završiti u najskorije vreme i taj ugovor potpisati – kazao je Antić.

O ostalim projektima u Srbiji će, kako je naveo, biti više razgovarano krajem novembra na samitu koji će kineski premijer imati sa premijerima 16 država centralne i istočne Evrope, u Bukureštu. Ministar je podsetio da je nedavno postavljen za nacionalnog koordinatora u okviru Mehanizma saradnje NR Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope.

- Razgovaraćemo sa Kinom da, pored saradnje putem kredita Srbiji, više razmatramo davanje koncesija i zajedničke investicije koje bi mogli zajedno da radimo i sa nekim državama u regionu – zaključio je Antić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 05.06.2023.
Šta bi sa korupcijom po opštinama gde se ne...
Gradjevinarstvo.rs 26.05.2023.
Mogu da se mešaju sa epoksidnim smolama. Za...
Дејан 24.05.2023.
Да ли ваши пигменти могу да се мешају са еп...
Sloba 22.05.2023.
Lepi planovi ali nikad više. Idemo na Taru.
Konstruktor 17.05.2023.
Kolege, imajuci visedecenjsko iskustvo iza ...

;