INFONET-468X60-BANNER

Auto-put Beograd-Čačak i modernizacija Kostolca B

24.10.2013. | Tanjug

Auto-put od Beograda do Čačka i nastavak druge faze modernizacije termoelektrane i kopova Kostolac B biće prioriteni među zajedničkim projektima sa Kinezima, izjavio Antić. Antić je rekao novinarim da će se više razmatrati i saradanja davanjem koncesija.

- Ono što je bez dileme u ovom trenutku prioritet – to je auto-put od Beograda do Čačak i to deonice od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga za koje je već potpisan sporazum sa Kinom i obezbeđen je preferencijalni kredit od 333 miliona dolara – istakao je on.

Za izgradnju te deonice je već potpisan ugovor sa kineskom Šandong haj-spid grupom. Takođe, prioritet je i nastavak druge faze modernizacije termoelektrane i kopova Kostolac B, dodao je je ministar.

- Mislim da ćemo taj posao završiti u najskorije vreme i taj ugovor potpisati – kazao je Antić.

O ostalim projektima u Srbiji će, kako je naveo, biti više razgovarano krajem novembra na samitu koji će kineski premijer imati sa premijerima 16 država centralne i istočne Evrope, u Bukureštu. Ministar je podsetio da je nedavno postavljen za nacionalnog koordinatora u okviru Mehanizma saradnje NR Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope.

- Razgovaraćemo sa Kinom da, pored saradnje putem kredita Srbiji, više razmatramo davanje koncesija i zajedničke investicije koje bi mogli zajedno da radimo i sa nekim državama u regionu – zaključio je Antić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;