INFONET-468X60-BANNER

Kasni rekonstrukcija dečjeg pozorišta "Duško Radović"

23.10.2013. | Novosti

Malo pozorište "Duško Radović" svoj 64. rođendan slavi na privremenoj adresi, u bivšem bioskopu "Jugoslavija" na Novom Beogradu, jer rekonstrukcija prostora u Abardarevoj ulici kasni nekoliko meseci. Radovi se, ipak, privode kraju i publika će, barem kako tvrde nadležni, već za tri meseca dobiti moderan, najsavremenije opremljen teatar.

Novi funkcionalni prostor i život Malog pozorišta "Duško Radović" udahnuće rekonstrukcija koja je započela pre 17 meseci, a poslednja predstava na Tašmajdanu izvedena je pre tačno dve godine.

- Objekat je kompletno rekonstruisan, urađena je nova fasada, unutrušnjost je potpuno renovirana – kaže Jovana Janjić, iz ovog teatra. - Prostor se oprema najsavremenijom tehnologijom, sa scenskom mehanikom, rasvetom, ugrađene su i nova elektroenergetska, telekomunikaciona, termotehnička i hidrotehnička instalacija, koja se posebno štiti stabilnom instalacijom za gašenje požara. Renoviranje je rađeno po uzoru na najbolja evropska pozorišta.

Pozorište "Duško Radović" osim glavne, dobilo je još jednu novu scenu i to u foajeu teatra. Ulazni hol je tako potpuno adaptiran za izvedbu predstava i performansa i moći će da se transformiše u malu scenu sa montažnim sedištima.

Renovirani teatar će imati i trafo-stanicu i dizel-agregat, pa neće biti problema da se program održi i ako nestane struja, a prilikom rekonstrukcije pazilo se i da se novo lice uklopi u ambijent Tašmajdanskog parka.

Obnova od pet miliona evra

Za opremanje i rekonstrukciju ovog malog teatra potrošeno je ukupno 500 miliona dinara. U budžetu Beograda za 2013. po ovom osnovu planirano je izdvajanje 237,3 miliona dinara. Za nabavku mobilijara za pozorište 14,1 milion, za opremu audio i video-sistema 22,8 miliona, a za sistem scenske rasvete 23,2 miliona.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;