IZOLACIJA-468X60-BANNER

Zemun: Železnica i opština planiraju izgradnju dve pasarele i nadvožnjaka

09.10.2013. | Tanjug

U Zemunu će se razmotriti izgradnja dve nove pešačke pasarele i dva nova nadvožnjaka, radi povećanja bezbednosti u saobraćaju, rečeno je danas na sastanku generalnog direktora Železnica Srbije Dragoljuba Simonovića i delegacije opštine Zemun. Interes i Železnica i opštine Zemun je da se na teritoriji te opštine poveća bezbednost saobraćaja, pa će se zbog toga zajednički raditi na obezbeđivanju potrebnih finansijskih sredstava.

Reč je o pešačkim pasarelama u naselju "Šangaj", blizu železničke stanice Batajnica i u železničkoj stanici Zemun Polje, kao i o nadvožnjacima na pruzi Batajnica-Stara Pazova (oko 400 metara od železničke stanice Batajnica) i Zemun Polje-Ugrinovci. Na sastanku je bilo reči i o poboljšanju saobraćajnih veza sa naseljima Ugrinovci i Busije, u kojima živi oko 15.000 stanovnika.

Predstojeća modernizacija pruge od Beograda ka Novom Sadu i Subotici, kao i povećanje brzina vozova na 120 do 160 kilometara na sat zahtevaju denivelaciju putnih prelaza, kako se putevi i pruge ne bi nigde ukrštali.

- Za realizaciju takvog posla neophodna je dobra saradnja sa lokalnim samoupravama i uvereni smo da ćemo zajedničkim aktivnostima sa opštinom Zemun i njenim rukovodstvom značajno povećati nivo bezbednosti železničkog, ali i drumskog saobraćaja – rekao je generalni direktor Železnica Srbije, Dragoljub Simonović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ODRŽIVA-ARHITEKTURA-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Irena 30.09.2022.
Svaka cast, pozeljno sto vise slicnih ideja...
Jelena 29.09.2022.
Divne su! Ja sam ove godine kupila platneni...
DARKO 26.09.2022.
Šta je sa pasarelom kod Ada mola? Da li su ...
slavica 24.09.2022.
Konačno jedno stručno objašnjenje, čestitam...
Sky 19.09.2022.
Ako za ovo treba arhitekti veštačka intelig...

;