Zemun: Železnica i opština planiraju izgradnju dve pasarele i nadvožnjaka

09.10.2013. | Tanjug

U Zemunu će se razmotriti izgradnja dve nove pešačke pasarele i dva nova nadvožnjaka, radi povećanja bezbednosti u saobraćaju, rečeno je danas na sastanku generalnog direktora Železnica Srbije Dragoljuba Simonovića i delegacije opštine Zemun. Interes i Železnica i opštine Zemun je da se na teritoriji te opštine poveća bezbednost saobraćaja, pa će se zbog toga zajednički raditi na obezbeđivanju potrebnih finansijskih sredstava.

Reč je o pešačkim pasarelama u naselju "Šangaj", blizu železničke stanice Batajnica i u železničkoj stanici Zemun Polje, kao i o nadvožnjacima na pruzi Batajnica-Stara Pazova (oko 400 metara od železničke stanice Batajnica) i Zemun Polje-Ugrinovci. Na sastanku je bilo reči i o poboljšanju saobraćajnih veza sa naseljima Ugrinovci i Busije, u kojima živi oko 15.000 stanovnika.

Predstojeća modernizacija pruge od Beograda ka Novom Sadu i Subotici, kao i povećanje brzina vozova na 120 do 160 kilometara na sat zahtevaju denivelaciju putnih prelaza, kako se putevi i pruge ne bi nigde ukrštali.

- Za realizaciju takvog posla neophodna je dobra saradnja sa lokalnim samoupravama i uvereni smo da ćemo zajedničkim aktivnostima sa opštinom Zemun i njenim rukovodstvom značajno povećati nivo bezbednosti železničkog, ali i drumskog saobraćaja – rekao je generalni direktor Železnica Srbije, Dragoljub Simonović.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Žikica 09.04.2021.
Super, mnogima od nas je pomoć bitna. Inte...
Aleksandar 09.04.2021.
Kako ste naivni, obećanje, ludom radovanje....
Tijana 08.04.2021.
Kada mogu da se prijavim i gde?
Muvica 07.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije i f...
Ljubisa 07.04.2021.
Pitanje: da li ce moci da se prijave za ref...