Škola u Savinom Selu dobila salu (video)

03.09.2013. | RTV

Osnovna škola "Branko Radičević" u Savinom Selu od danas je bogatija za fiskulturnu salu. Đaci su srećni što od danas idu u školu, a meštani – jer su dobili prostor za rekreaciju. U Vojvodini je proteklih pet godina izgrađeno 35 sportskih hala, izjavio je predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić.

"Otvaranje školske sportske hale u jednoj seoskoj sredini, kao što je Savino Selo, sigurno je najbolji način da se obeleži početak nove školske godine”, rekao je Pajtić i stonoteniskom partijom simbolično otvorio taj objekat, čija je izgradnja u najvećoj meri finansirana iz pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja.

Pozdravljajući učenike, nastavnike, meštane i predstavnike te opštine, Pajtić je istakao da ulaganjima u izgradnju takvih objekata pokrajinska vlada želi da deci koja žive na selima omogući da se "i leti i zimi bave sportom, da odrastaju zdravo, da imaju iste uslove kao njihovi vršnjaci u gradovima".

Kako je navedeno u saopštenju Biroa pokrajinske vlade za odnose s javnošću, Pajtić je naveo da sportske hale u selima pružaju priliku da se i odrasli bave sportom, a mogu da služe i za održavanje različitih kulturnih manifestacija.

Direktor škole Rahman Tiganj je rekao da ta škola, koja je osnovana 1905. godine, "sad ima uslove za odgovarajuću nastavu fizičkog vaspitanja, za rekreaciju građana i za kulturne manifestacije koje će se događati u selu", a predsednik Opštine Vrbas Milan Stanimirović je najavio završetak još dva nova sportska objekta, u Ravnom Selu i Bačkom Dobrom Polju.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...
Zeks 13.04.2021.
Kako se prijaviti za promenu stolarije